Tento recept posunie váš obed o level vyššie. Husacie prsia s medovo-vínnou omáčkou potom budete chcieť jesť už každý deň.
Ingrediencie
- 4ks husacích pŕs
- 250g pokrájané šalotky
- 1 lyžica husacej masti
- 55cl dobrého červeného bordeaux vína
- 3 lyžičky medu
- 2-3 lyžice smotany
- Mleté korenie a soľ podľa chuti
- + bylinky podľa chuti (rozmarín, tymián…)
Postup
- Na panvici zohrejte husaciu masť, pridajte pokrájanú šalotku a restujte asi 15 minút.
- Potom prilejte víno, pridajte med, korenie, soľ a varte do zredukovania asi 30 minút.
- Pridajte dve alebo tri polievkové lyžice smotany a ochuťte. Odstavte a prikryte, aby omáčka nevychladla.
- Na husacej masti si na inej panvici orestujte husie prsia kožou dole asi 3 minúty.
- Predhrejte rúru na 180°C. Do pekáča preneste stiahnuté prsia aj s výpekom a pečte asi 25 minút.
- V priebehu pečenia môžete niekoľkokrát prsia poliať výpekom.
- Upečené prsia nakrájajte na plátky a podávajte poliate medovo-vínnou omáčkou s prílohou podľa vašej chuti.