Husička s medovo-vínnou omáčkou

Husička s medovo-vínnou omáčkou

Tento recept posunie váš obed o level vyššie. Husacie prsia s medovo-vínnou omáčkou potom budete chcieť jesť už každý deň.

Ingrediencie

  • 4ks husacích pŕs
  • 250g pokrájané šalotky
  • 1 lyžica husacej masti
  • 55cl dobrého červeného bordeaux vína
  • 3 lyžičky medu
  • 2-3 lyžice smotany
  • Mleté korenie a soľ podľa chuti
  • + bylinky podľa chuti (rozmarín, tymián…)

Postup

  • Na panvici zohrejte husaciu masť, pridajte pokrájanú šalotku a restujte asi 15 minút.
  • Potom prilejte víno, pridajte med, korenie, soľ a varte do zredukovania asi 30 minút.
  • Pridajte dve alebo tri polievkové lyžice smotany a ochuťte. Odstavte a prikryte, aby omáčka nevychladla.
  • Na husacej masti si na inej panvici orestujte husie prsia kožou dole asi 3 minúty.
  • Predhrejte rúru na 180°C. Do pekáča preneste stiahnuté prsia aj s výpekom a pečte asi 25 minút.
  • V priebehu pečenia môžete niekoľkokrát prsia poliať výpekom.
  • Upečené prsia nakrájajte na plátky a podávajte poliate medovo-vínnou omáčkou s prílohou podľa vašej chuti.
Pečená hus na víne s medom a bylinkami.
Zdroj: agacookshop.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.