Huspenina z bravčového kolena

Huspenina z bravčového kolena

Tento pokrm je veľmi obľúbený, aj keď jeho príprava zaberie viac ako deň! Jedná sa o pokrm plný mäsa stuhnutý v želé. Ak chcete vyrobiť skutočný bravčový sulc, potom by, malo byť založené na mastnom bravčovom vývare bez použitia želatíny. Dno misky naplníme nakrájaným bravčovým mäsom, zeleninou a zalejeme vývarom. Po 24 hodinách v chladničke je váš aspik z mäsa pripravený na podávanie!

Čo budeme potrebovať

  1. Stredné bravčové koleno
  2. 1 kg bravčových kostí
  3. 2 mrkvy
  4. 2 cibuľa
  5. 3 bobkové listy
  6. 2 strúčiky cesnaku
  7. 10 guličiek korenia
  8. 10 guličiek nového korenia
  9. Chren, horčica alebo ocot (na podávanie)
  10. Vrecko želatíny

Postup

  1. Bravčové koleno a kosti Umiestnite klusáky a kosti do veľkého hrnca
  2. Podlejeme vodou a privedieme do varu
  3. Varíme niekoľko minút
  4. Hrniec odstránime z platne a vodu vylejeme
  5. Do hrnca s mäsom, pridáme mrkvu, olúpanú cibuľu, bobkové listy, cesnak a guličky korenia
  6. Podlejeme vodou a privedieme znova do varu
  7. Znížime teplotu a varíme 3 hodiny
  8. Tekutina výrazne zmenší objem a začne hustnúť
  9. Scedíme, ale vývar si necháme bokom
  10. Dobre vývar okoreníme (huspenina potrebuje trochu presolenú chuť) a pridáme želatínu
  11. Všetko mäso oberieme od kostí a nakrájame na kúsky
  12. Mäso rozdelíme do malých misiek
  13. Na dno misiek môžeme umiestniť varenú mrkvu a zelený hrášok
  14. Zeleninu zalejeme odloženým vývarom
  15. Misky vložíme do chladničky a necháme cez noc odležať a stuhnúť
  16. Tento recept na huspeninu podávame s chrenom, horčicou alebo octom

Domáci aspik sa väčšinou podáva na nejaké sviatočné príležitosti, ako sú rôzne oslavy alebo sviatky. Načerpajte ďalšiu inšpiráciu, čo pri týchto príležitostiach hosťom podávať. Vyskúšajte napríklad lahodné rolky z lístkového cesta , alebo skvelé chlebíčky , alebo najrôznejšie nátierky , ktorými rozhodne neurazíte.

Dokonalý aspik z bravčového mäsa so zeleninou v želatine.
Zdroj: gastrosenses.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.