Hydinové mäso s plnkou

Hydinové mäso s plnkou

Kto miluje slaninu, a ešte k tomu aj plnku, ten určite rád vyskúša tento veľmi jednoduchý, ale napriek tomu veľmi chutný recept.

Ingrediencie:

  • 1 celé kura
  • 8 prúžkov slaniny
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 100 g čerstvého zmäknutého masla
  • 10 lístkov nasekanej šalvie + zväzok na ozdobu
  • 125 g strúhanky
  • 1 celé vajcia
  • 4 veľké cibule

Postup:

  1. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné kocky.
  2. Do panvice dáme polovicu masla, prisypeme cibuľu a necháme restovať zhruba 10 minút, aby bola cibuľa mäkká.
  3. Potom odstavíme nabok a necháme vychladnúť.
  4. Akonáhle je cibuľa vychladnutá, pridáme nasekanú šalviu, strúhanku, vajcia, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
  5. Plnkou naplníme kurčaťu dutinu a prikryjeme prečnievajúcou kožou.
  6. Môžeme pre istotu ešte zopnúť ihlou na špíz, špajľou, alebo potravinárskym povrázkom zviazať kurčaťu nôžky k sebe.
  7. Zostávajúcu plnku vytvarujeme na rovnako veľké guličky a odložíme si ich zatiaľ bokom.
  8. Kurča potrieme maslom, ktoré nám zostalo, osolíme, okoreníme a položíme do pekáča tak, aby prsia boli hore.
  9. Cez prsia rozložíme plátky slaniny a zakryjeme alobalom.
  10. Do pekáča vlejeme trochu vody a dáme piecť do strednej časti rúry na cca 90 minút.
  11. Počas pečenia podľa potreby ešte podlejeme.
  12. Po hodine pečenia položíme do pekáča ku kurčaťu pripravené guličky plnky a pečieme spoločne.
  13. Zhruba 15 minút pred koncom pečenia zložíme alobal, odstránime slaninu, trochu podlejeme a zvýšime teplotu rúry na 220 °C.
  14. Vo chvíli, keď je kurča sfarbené do zlatého odtieňa, vypneme rúru a necháme ešte tak 5 minút dôjsť.
  15. Potom pekáč vyberieme z rúry, kura zakryjeme alobalom a dáme na 10 minút odpočinúť na kuchynskú linku.
  16. Pri servírovaní ozdobíme zväzkom šalvie.
  17. Ako príloha sú perfektné varené zemiaky alebo pečená zelenina.
Upečené kura plnené plnkou s cibuľou.
Zdroj: https://www.goodto.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.