Najlepšia a najjednoduchšia krémová polievka, ktorú budete milovať. Najmä preto, že nestrávite celý deň v kuchyni a budete mať všetko hotové a pripravené za menej ako 30 minút! Tento recept na polievku je ideálnym pre ľahkú týždennú večeru a pre všetkých, ktorí milujú výdatné polievky.
Čo budeme potrebovať
- 250 g varených nakrájaných kuracích pŕs
- 125 g varených husích drobov
- 125 g varených kačacích pŕs
- 1 l kuracieho vývaru (alebo zeleninového vývaru)
- 2 lyžičky olivového oleja
- 100 g nakrájanej cibule
- 200 g na kocky nakrájané mrkvy
- 100 g zeleru nakrájaného na kocky
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 220 g strúhaného jemného syra čedar
- 125 g smotanového syra mäkkého)
- 100 ml hustej smotany
- Lyžička kóšer soli
- Čerstvé čierne korenie
- 400 g nevarených cestovín (akékoľvek malé cestoviny)
- 200 g baby špenátu
- 100 g parmezánu (na ozdobu)
Postup
- Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a pridáme mrkvu, zeler, cibuľu, cesnak
- Začneme smažiť asi 5 minút, kým zelenina nebude mäkká a voňavá
- Pridáme varené hydinové mäso a droby a pokračujeme za pravidelného miešania vo varení po dobu 3 minút
- Pridáme vývar, hustú smotanu a smotanový syr
- Hrniec prikryjeme a privedieme do varu a potom varíme ďalších 15 minút
- Znížime teplotu, potom pridáme cestoviny a čedar a varíme, kým nie sú cestoviny uvarené na skus, al dente
- Ku koncu varenia pridáme špenát do hydinového kaldouna a miešame, kým špenát nezvädne
- Polievku dochutíme soľou a čiernym korením
- Krémovú kuraciu cestovinovú polievku rozdelíme do misiek a navrch pridáme extra parmezán
Ak máte radi redšie polievky, môžete cestoviny uvariť bokom a pridať ich do polievky na záver a pred podávaním prehriať .