Aromatické zlatisté kúsky kurčaťa v neuveriteľnej smotanovej karí omáčke, tento recept na kura na masle je jedným z najlepších, ktoré vyskúšate! Okamžite si ho zamilujete, pretože je tak ľahké si ho v pohodlí domova pripraviť.
Čo budeme potrebovať
Na marinádu
- 800 g vykostených kuracích stehien (bez kože)
- 75 ml bieleho jogurtu
- 2 lyžičky cesnakového prášku
- Lyžica mletého zázvoru
- 2 lyžičky korenia garam masala
- Štipka soli
- Lyžička kurkumy
- lyžička mletej rasce
- Štipka chilli
Na omáčku
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice ghí (alebo masla)
- Veľkú cibuľu (nekrájaná nadrobno)
- 2 lyžice cesnaku
- Lyžica mletého zázvoru
- 2 lyžičky mletej rasce
- 400 g drvených paradajok
- Štipka mletého koriandra
- Štipka soli
- Lyžička chilli
- 150 ml smotany na šľahanie
- Lyžica cukru
Postup
- Kuracie stehná si nakrájame na menšie kocky
- V miske si kuracie kúsky zmiešame so všetkými ingredienciami na marinádu
- Misu prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme aspoň na 30 minút do chladničky
- Keď je mäso dostatočne odležané, na veľkej panvici si rozohrejeme olivový olej na vysokú teplotu
- Kúsky kurčaťa postupne na oleji vyprážame
- Pozor, aby sa nám kura nezačalo variť, preto ho vyprážame vo várkach
- Kurča smažíme do zlatohnedej farby, z každej strany približne 3 minúty a dáme bokom
- Na rovnakej panvici si rozohrejeme ghí
- Pridáme cibuľu a vyprážame
- Pridáme cesnak a zázvor
- Restujeme ďalšiu minútu, kým sa zmes nerozvonia
- Potom pridáme mletý koriander, rascu a garam masalu
- Znovu necháme rozvoňať
- Hneď pridáme drvené paradajky, chilli a soľ
- Takto pripravenú zmes varíme, za občasného miešania, 10 – 15 minút, kým omáčka nezhustne a nezíska tmavo hnedú farbu
- Panvicu zložíme z platne a omáčku prelejeme do mixéra, v ktorom ju zmixujeme dohladka
- Omáčku vrátime späť do panvice a pridáme smotanu a cukor
- Pridáme kuracie stehná vrátane šťavy a varíme ďalších 8-10 minút, kým kurča nie je prepečené a omáčka hustá
- Na tanieri hotovej indickej butter chicken ozdobíme koriandrom a podávame ho s basmati ryžou alebo domácim naan chlebom