Indické butter chicken

Indické butter chicken

Aromatické zlatisté kúsky kurčaťa v neuveriteľnej smotanovej karí omáčke, tento recept na kura na masle je jedným z najlepších, ktoré vyskúšate! Okamžite si ho zamilujete, pretože je tak ľahké si ho v pohodlí domova pripraviť.

Čo budeme potrebovať

Na marinádu

  1. 800 g vykostených kuracích stehien (bez kože)
  2. 75 ml bieleho jogurtu
  3. 2 lyžičky cesnakového prášku
  4. Lyžica mletého zázvoru
  5. 2 lyžičky korenia garam masala
  6. Štipka soli
  7. Lyžička kurkumy
  8. lyžička mletej rasce
  9. Štipka chilli

Na omáčku

  1. 2 lyžice olivového oleja
  2. 2 lyžice ghí (alebo masla)
  3. Veľkú cibuľu (nekrájaná nadrobno)
  4. 2 lyžice cesnaku
  5. Lyžica mletého zázvoru
  6. 2 lyžičky mletej rasce
  7. 400 g drvených paradajok
  8. Štipka mletého koriandra
  9. Štipka soli
  10. Lyžička chilli
  11. 150 ml smotany na šľahanie
  12. Lyžica cukru

Postup

  1. Kuracie stehná si nakrájame na menšie kocky
  2. V miske si kuracie kúsky zmiešame so všetkými ingredienciami na marinádu
  3. Misu prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme aspoň na 30 minút do chladničky
  4. Keď je mäso dostatočne odležané, na veľkej panvici si rozohrejeme olivový olej na vysokú teplotu
  5. Kúsky kurčaťa postupne na oleji vyprážame
  6. Pozor, aby sa nám kura nezačalo variť, preto ho vyprážame vo várkach
  7. Kurča smažíme do zlatohnedej farby, z každej strany približne 3 minúty a dáme bokom
  8. Na rovnakej panvici si rozohrejeme ghí
  9. Pridáme cibuľu a vyprážame
  10. Pridáme cesnak a zázvor
  11. Restujeme ďalšiu minútu, kým sa zmes nerozvonia
  12. Potom pridáme mletý koriander, rascu a garam masalu
  13. Znovu necháme rozvoňať
  14. Hneď pridáme drvené paradajky, chilli a soľ
  15. Takto pripravenú zmes varíme, za občasného miešania, 10 – 15 minút, kým omáčka nezhustne a nezíska tmavo hnedú farbu
  16. Panvicu zložíme z platne a omáčku prelejeme do mixéra, v ktorom ju zmixujeme dohladka
  17. Omáčku vrátime späť do panvice a pridáme smotanu a cukor
  18. Pridáme kuracie stehná vrátane šťavy a varíme ďalších 8-10 minút, kým kurča nie je prepečené a omáčka hustá
  19. Na tanieri hotovej indickej butter chicken ozdobíme koriandrom a podávame ho s basmati ryžou alebo domácim naan chlebom
Lahodný krémový pokrm s mäsom a ryžou, ktorý chutí presne ako v Indii.
Zdroj: cubesnjuliennes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.