Indické karí s cícerom Chana Masala

Indické karí s cícerom Chana Masala

Chceli by ste ochutnať karí na indický spôsob? Vyskúšajte tento recept na cícerovej kari s garam masalou, pravým indickým korením. Je to veľmi jednoduché a pochutnajú si na ňom aj vegáni a vegetariáni.

INGREDIENCIA

  • 4 hrnčeky uvarené alebo zavarené cícer
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 stredné paradajky
  • 1 lyžička rastlinného oleja
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • 1 hrnček kokosového mlieka
  • 1 lyžica cesnakovej pasty
  • 1 lyžička zázvorovej pasty
  • 1 lyžička mletej papriky
  • ½ lyžičky kajenského korenia
  • ½ lyžičky kurkumy
  • ¼ hrnčeka koriandra (čerstvého a nasekaného)
  • soľ podľa chuti
  • indické korenie garam masala

POSTUP

  • Na panvičke si rozohrejte olej, pridajte rascu, na kocky nakrájanú cibuľu, zázvor a cesnak.
  • Pridajte soľ a restujte na strednom ohni.
  • Pokiaľ sa zázvor alebo cesnak začne pripaľovať, pridajte 1 alebo 2 lyžičky vody.
  • Až cibuľka zosklovatí, pridajte nakrájané paradajky, papriku, kajenské korenie, kurkumu a indické korenie.
  • Varte, kým sa šťava z paradajok neodparí, občas premiešajte.
  • Pridajte cícer a soľ, premiešajte a podlejte dvoma hrnčekmi vody.
  • Priveďte karí do varu, a potom varte ešte 10 minút na miernom ohni.
  • Podľa potreby dochuťte, pridajte nasekaný koriander.
  • Servírujte s ryžou.
Strukovinové karí servírované na tanieroch s čerstvými listami šalátu.
www.flickr.com

Máme pre vás aj ďalšie lahodné cícerové recepty v 9 variantoch. Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.