Tento recept, čo sa týka surovín, obsahuje namiesto smotany práve kokosové mlieko, ktoré dodá pokrmu lahodný kokosový nádych.
Ingrediencie
- 400-500g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky mletého zázvoru
- 2-3 lyžičky kari
- 3 lyžice kokosového oleja
- 3 lyžice pasty z červeného karí (podľa chuti)
- 1 červená paprika
- Soľ a korenie
- 2 lyžičky nasekaného koriandra
- 1 plechovka kokosového mlieka
- 1 lyžica limetkovej šťavy
- 1-2 lyžice trstinového cukru
- Ryža
Postup
- Cibuľu nakrájajte na kocky, nasekajte cesnak, červenú papriku nakrájajte na prúžky.
- Zahrejte 2 lyžice kokosového oleja vo veľkej hlbokej panvici na stredne vysokom ohni. Pridajte cibuľu a smažte ju 3-5 minút dozlatista. Pridajte cesnak a posypte zázvorom.
- Všetko premiešajte, znížte teplotu a pridajte karí prášok, červenú karí pastu a nasekaný koriander. Varte 2-3 minúty.
- Zvýšte teplotu na stredne vysokú teplotu, pridajte zvyšnú 1 lyžicu kokosového oleja a nakrájanú červenú papriku.
- Miešajte 1-2 minúty a potom pridajte kúsky kurčaťa, posypte soľou a korením podľa chuti.
- Varte za častého miešania asi 4 až 5 minút.
- Prilejte kokosové mlieko, limetkovú šťavu a pridajte trstinový cukor. Varte ďalších 3-5 minút, kým omáčka nezhustne.
- Podávajte s ryžou a posypané koriandrom.
Pre milovníkov rizota sme tiež pripravili tieto jednoduché recepty na tradičné aj netradičné rizoto.