Indické vyprážané vajíčka

Indické vyprážané vajíčka

Miešané vajcia na indický spôsob, známe ako Akoori, sú skvelé napríklad na víkendový brunch. Podávajte ich s opečenou bagetou s maslom a rozhodne si pochutnáte!

Ingrediencie

  • 4 lyžice masla
  • 1 veľká žltá cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 veľká zelená chilli paprička, jemne nasekaná
  • 1 lyžička rímskej rasce
  • 2 stredne veľké paradajky, nakrájané nadrobno
  • 3 lyžice koriandra, jemne nasekaného, ​​plus ďalšie na ozdobu
  • 8 veľkých vajec, rozšľahaných
  • soľ, podľa chuti

Postup

  1. Maslo rozohrejte vo veľkej nepriľnavej panvici na strednej teplote.
  2. Smažte cibuľu, kým nezhnedne, asi 5-7 minút.
  3. Pridajte cesnak, chilli a rímsku rascu a minútu opekajte, kým sa korenie nerozvonia, potom pridajte paradajky a opekajte, kým sa väčšina vlhkosti neodparí.
  4. Znížte plameň na minimum.
  5. Vmiešajte koriander, potom nalejte do panvice rozšľahané vajcia a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  6. Smažte pomaly za častého miešania, pokiaľ nie sú vajcia mäkké, ale tuhé, a dochuťte soľou.
  7. Ihneď podávajte na pečive natretom maslom a ozdobte ďalším koriandrom.
Vaječina na indický spôsob servírovaná na tanieri s opečeným chlebom.
www.foodrepublic.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.