Miešané vajcia na indický spôsob, známe ako Akoori, sú skvelé napríklad na víkendový brunch. Podávajte ich s opečenou bagetou s maslom a rozhodne si pochutnáte!
Ingrediencie
- 4 lyžice masla
- 1 veľká žltá cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 1 veľká zelená chilli paprička, jemne nasekaná
- 1 lyžička rímskej rasce
- 2 stredne veľké paradajky, nakrájané nadrobno
- 3 lyžice koriandra, jemne nasekaného, plus ďalšie na ozdobu
- 8 veľkých vajec, rozšľahaných
- soľ, podľa chuti
Postup
- Maslo rozohrejte vo veľkej nepriľnavej panvici na strednej teplote.
- Smažte cibuľu, kým nezhnedne, asi 5-7 minút.
- Pridajte cesnak, chilli a rímsku rascu a minútu opekajte, kým sa korenie nerozvonia, potom pridajte paradajky a opekajte, kým sa väčšina vlhkosti neodparí.
- Znížte plameň na minimum.
- Vmiešajte koriander, potom nalejte do panvice rozšľahané vajcia a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Smažte pomaly za častého miešania, pokiaľ nie sú vajcia mäkké, ale tuhé, a dochuťte soľou.
- Ihneď podávajte na pečive natretom maslom a ozdobte ďalším koriandrom.