Indický dhal s kokosovým mliekom

Indický dhal s kokosovým mliekom

Indický pokrm ovoňaný kokosovým mliekom, ktoré ho urobí ešte viac krémovým a chutnejším. Nebojte sa tejto lahodnej kombinácie, naozaj to za tú chuť stojí.

Čo budeme potrebovať

  • Lyžica kokosového oleja
  • 600 g cibule (nakrájané na kocky)
  • 4 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
  • Lyžica čerstvého zázvoru (nastrúhaný)
  • Lyžička kurkumy
  • ½ lyžičky koriandra
  • ½ lyžičky korenia
  • lyžička soli
  • ½ lyžičky červenej papriky
  • 380 g červené šošovky (nevarené)
  • Plechovka kokosového mlieka
  • 3 hrnčeky zeleninového vývaru
  • Hrsť čerstvého koriandra
  • 400 g varenej jazmínovej ryže

Postup

  • Panvicu si na strednú teplotu rozohrejeme na sporáku, pridáme kokosový olej
  • Keď sa olej roztaví pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor
  • Miešame, kým ingrediencie nezmäknú
  • Potom pridávame korenie, kokosové mlieko, šošovku a vývar
  • Zvýšime teplotu, aby sa zmes začala mierne variť
  • Keď zmes začne ľahko prebublávať, tak ju necháme po dobu 25-30 minút odkryté variť.
  • Varíme tak dlho, kým šošovka nezmäkne a dhal nezhustne
  • Potom dávame dole z platne
  • Dhal podávame s čerstvým koriandrom, ryžou alebo samotný
Krémový indický pokrm s kokosovým mliekom a chlebom.
Zdroj: thenourishednaturally.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.