Indický dhal z červenej šošovky

Indický dhal z červenej šošovky

Tento indický pokrm je pripravený prakticky za 30 minút, až tak je ľahký na prípravu. Jednoducho taký „one pot“ recept, ktorý chutí priam fantasticky! Pripravte pre svoju rodinu pravú indickú hostinu!

Čo budeme potrebovať

  1. Lyžica olivového oleja
  2. Veľkú cibuľu (nakrájanú nadrobno)
  3. 5 strúčikov cesnaku
  4. 20 g čerstvého zázvoru (ošúpaného a nakrájaného)
  5. Polievková lyžica indického korenia (Garam Masala)
  6. Lyžička kurkumy
  7. ½ lyžičky chilli
  8. 270 g červené šošovky (nevarené)
  9. 400 g konzervovaných paradajok
  10. 380 g kokosového mlieka
  11. 700 ml zeleninového vývaru
  12. Lyžička soli
  13. Šťava z ½ citróna
  14. 90 g baby špenátu
  15. 750 g varenej ryže

Postup

  1. Vo veľkom hrnci si na strednú teplotu orestujeme nakrájanú cibuľu na olivovom oleji
  2. Potom pridáme cesnak a zázvor
  3. Restujeme zhruba 5-8 minút
  4. Do hrnca prisypeme indické korenie, kurkumu a chilli
  5. Zmes spoločne miešame, kým sa nerozvonia
  6. Do hrnca pridáme šošovku, paradajky vrátane šťavy, kokosové mlieko a vývar
  7. Všetko spoločne dobre premiešame a zvýšime teplotu
  8. Zmes privedieme do varu a takto varíme asi 15 mínu, kým šošovka nebude mäkká
  9. Do hrnca vytlačíme ½ citróna a pridáme špenát
  10. Podľa chuti dosolíme
  11. Servírujeme s uvarenou ryžou

Pokiaľ nemôžete použiť kokosové mlieko, použite miesto neho smotanu z kešu orieškov. Recept na indický dhal bude fungovať aj s nesladeným mandľovým/sójovým/ovseným mliekom.

Pravý indický pokrm zo šošovky a koriandrom.
Zdroj: happyskinkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.