Tento indický pokrm je pripravený prakticky za 30 minút, až tak je ľahký na prípravu. Jednoducho taký „one pot“ recept, ktorý chutí priam fantasticky! Pripravte pre svoju rodinu pravú indickú hostinu!
Čo budeme potrebovať
- Lyžica olivového oleja
- Veľkú cibuľu (nakrájanú nadrobno)
- 5 strúčikov cesnaku
- 20 g čerstvého zázvoru (ošúpaného a nakrájaného)
- Polievková lyžica indického korenia (Garam Masala)
- Lyžička kurkumy
- ½ lyžičky chilli
- 270 g červené šošovky (nevarené)
- 400 g konzervovaných paradajok
- 380 g kokosového mlieka
- 700 ml zeleninového vývaru
- Lyžička soli
- Šťava z ½ citróna
- 90 g baby špenátu
- 750 g varenej ryže
Postup
- Vo veľkom hrnci si na strednú teplotu orestujeme nakrájanú cibuľu na olivovom oleji
- Potom pridáme cesnak a zázvor
- Restujeme zhruba 5-8 minút
- Do hrnca prisypeme indické korenie, kurkumu a chilli
- Zmes spoločne miešame, kým sa nerozvonia
- Do hrnca pridáme šošovku, paradajky vrátane šťavy, kokosové mlieko a vývar
- Všetko spoločne dobre premiešame a zvýšime teplotu
- Zmes privedieme do varu a takto varíme asi 15 mínu, kým šošovka nebude mäkká
- Do hrnca vytlačíme ½ citróna a pridáme špenát
- Podľa chuti dosolíme
- Servírujeme s uvarenou ryžou
Pokiaľ nemôžete použiť kokosové mlieko, použite miesto neho smotanu z kešu orieškov. Recept na indický dhal bude fungovať aj s nesladeným mandľovým/sójovým/ovseným mliekom.