Iné bravčové špeciality

Iné bravčové špeciality

Kto by nepoznal skvelý bravčový guláš alebo iné pochutiny z tohto druhu mäsa? Ale taký bravčový vývar – to je skvelým liekom na všetky neduhy!

Zavarený bravčový vývar

Budete potrebovať

  • 1 kg bravčové kotlety
  • 500 g bravčových rebier
  • 2 mrkvy
  • 2 petržlenu
  • 2 cibuľa
  • ½ zeleru
  • ¼ póru
  • soľ, korenie, bobkový list, nové korenie

Postup prípravy

  • Mäso aj kosti umyte a zbavte nečistôt.
  • Vložte do veľkého hrnca a zalejte vodou.
  • Vodu osoľte a priveďte do varu.
  • Nechajte variť asi 45 minút a potom do hrnca pridajte nakrájanú a očistenú zeleninu a korenie a varte hodinu.
  • Akonáhle je vývar hotový, preceďte ho, mäso oberte.
  • Do vopred pripravených pohárov vlejte horúci vývar a zaviečkujte.
  • Varte na 100 stupňov po dobu jednej hodiny.
  • Ďalší deň varte znova – 100 stupňov 45 minút.
  • Poháre nechajte vychladnúť a uskladnite.
Vývar z bravčového mäsa naložený v zaváracom pohári s vedľa položenou zeleninou.
www.theprairiehomestead.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.