Višne sú skvelé aj na pečenie a prípravu skvelých višňových dezertov . My si však pre vás pripravili ďalšie 3 recepty, ako višne zakonzervovať a pritom si luxusne pochutnať.
Višňový džem bez pektínu
Budete potrebovať:
- višne
- cukor
- citrónová šťava
Na 2 šálky čerstvých višní použite 1 šálku cukru a 3 lyžice citrónovej šťavy.
Postup prípravy:
- Višne umyte a zbavte kôstok a stopiek.
- Nasypte ich do hrnca, prisypte cukor a citrónovú šťavu.
- Varte na miernom ohni a za stáleho miešania.
- Akonáhle zmes dosiahne požadovanú konzistenciu, je hotovo.
- Horúcu zmes nalejte do pohárov, zaviečkujte a otočte hore dnom.
- Nechajte vychladnúť a uložte do komory.