Cuketa je skvelou pomocníčkou na prípravu cuketových múčnikov . Pozrite sa, čo ďalšie môžete z cukety vytvoriť.
Cuketové maslo
Budete potrebovať
- 1 kg cukety
- ¼ šálky olivového oleja
- 2 šalotky
- cesnak – podľa chuti
- soľ a korenie – podľa chuti
Postup prípravy
- Cuketu poriadne očistite a umyte.
- Nastrúhajte ju na hrubšie rezančeky a nechajte ju najlepšie v sitku odkvapkať.
- V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej.
- Olúpte šalotku a vložte na panvicu a restujte.
- Potom pridajte cuketu, cesnak a soľ s korením a varte do doby, kým cuketa nedosiahne roztierateľnú konzistenciu.
- Uchovávajte v chlade.
Maslo najlepšie chutí na opečenom hrianke.