Čo spája rezeň, syr, karfiol a šampiňóny?
Všetky sú populárnymi vyprážanými pochúťkami.
Milujete tieto chrumkavé dobroty?
Vyskúšajte naše recepty na vyprážaný baklažán!
Uvidíte, že budete milo prekvapení a tento pokrm si čoskoro nájde cestu aj na váš stôl.
Naše recepty
Ako dokonale vypražiť baklažán?
- Najprv nakrájajte baklažán na plátky.
- Aká je ideálna hrúbka? Záleží na tom, či chcete, aby bol chrumkavý alebo šťavnatý. Pre chrumkavé lupienky môžete použiť mandolínu, inak ich nakrájajte na plátky s hrúbkou maximálne 1 cm.
- Baklažány vložte do sitka, osoľte ich hrubou soľou a nechajte ich aspoň hodinu stáť. Týmto krokom sa odstráni horká chuť, voda a baklažány zmäknú.
- Baklažány opláchnite, aby ste ich zbavili prebytočnej soli, a osušte, inak zostanú pri varení príliš mäkké.
- V závislosti od receptu baklažán obaľte.
- Plátky osmažte na repkovom či slnečnicovom oleji. Je dôležité, aby baklažány pri vyprážaní v oleji „plávali“. Ak sú tenké, stačí im pár minút, pokiaľ sú hrubšie, nechajte ich dobre zhnednúť.
- Po osmažení nechajte baklažány odkvapkať na tanieri vyloženom papierovými utierkami a na záver ich môžete osoliť.
Baklažán nemusíte krájať len na plátky, ale aj na kocky či tyčinky. Príprava a varenie prebieha rovnakým spôsobom.
Ste milovníci pokrmov z baklažánu? Vyskúšajte aj niektorú z týchto baklažánových polievok.