Inšpiratívne recepty na vyprážaný baklažán 6x inak. Ktorý vyskúšate ako prvý?

Čo spája rezeň, syr, karfiol a šampiňóny?

Všetky sú populárnymi vyprážanými pochúťkami.

Milujete tieto chrumkavé dobroty?

Vyskúšajte naše recepty na vyprážaný baklažán!

Uvidíte, že budete milo prekvapení a tento pokrm si čoskoro nájde cestu aj na váš stôl.

Ako dokonale vypražiť baklažán?

  • Najprv nakrájajte baklažán na plátky.
  • Aká je ideálna hrúbka? Záleží na tom, či chcete, aby bol chrumkavý alebo šťavnatý. Pre chrumkavé lupienky môžete použiť mandolínu, inak ich nakrájajte na plátky s hrúbkou maximálne 1 cm.
  • Baklažány vložte do sitka, osoľte ich hrubou soľou a nechajte ich aspoň hodinu stáť. Týmto krokom sa odstráni horká chuť, voda a baklažány zmäknú.
  • Baklažány opláchnite, aby ste ich zbavili prebytočnej soli, a osušte, inak zostanú pri varení príliš mäkké.
  • V závislosti od receptu baklažán obaľte.
  • Plátky osmažte na repkovom či slnečnicovom oleji. Je dôležité, aby baklažány pri vyprážaní v oleji „plávali“. Ak sú tenké, stačí im pár minút, pokiaľ sú hrubšie, nechajte ich dobre zhnednúť.
  • Po osmažení nechajte baklažány odkvapkať na tanieri vyloženom papierovými utierkami a na záver ich môžete osoliť.

Baklažán nemusíte krájať len na plátky, ale aj na kocky či tyčinky. Príprava a varenie prebieha rovnakým spôsobom.

Ste milovníci pokrmov z baklažánu? Vyskúšajte aj niektorú z týchto baklažánových polievok.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.