Naše recepty na Išelske pečivo sú kráľovskou disciplínou v pečení pečiva. Máte odvahu?

Ak milujete Vianoce, tradície a čokoládu, potom vám naše recepty na vianočné išelské pečivo nesmie utiecť!

Tortičky pochádzajú z Rakúska a patria medzi tie veľmi tradičné a obľúbené recepty!

Vyskúšajte naše tipy a pochopíte, prečo je niekedy nazývané kráľovskými cukrovinkami!

Krém na išelské pečivo

Pravý krém na išelské pečivo vznikne spojením vanilkového a parížskeho krému. Hoci to vyzerá zložito, príprava nie je vôbec náročná a ingrediencie máte aj určite doma. Poďte to skúsiť!

Čo budeme potrebovať

Na vanilkový krém

  • ½ l mlieka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 žĺtky
  • 60 g masla
  • 50 g vanilkového pudingového prášku

Na parížsky krém

  • ¼ l smotany na šľahanie
  • 125 g kryštálového cukru
  • 75 g masla
  • 225 g horkej čokolády alebo čokolády na varenie

Postup

  • Začnite prípravou vanilkového krému. Najprv priveďte do varu ⅔ mlieka s cukrom.
  • Zvyšné mlieko zmiešajte so žĺtkami a pudingovým práškom.
  • Zmes prelejte do vriaceho mlieka a stálym miešaním vytvorte krém a stiahnite z ohňa.
  • Ešte horúci krém prekryte potravinárskou fóliou, aby sa nevytvoril škralúp.
  • Dajte do chladničky a chlaďte cez noc.
  • Teraz pripravte parížsky krém. Smotanu na šľahanie, kryštálový cukor a maslo priveďte do varu. Postupne do tejto zmesi nalámte čokoládu a občas premiešajte.
  • Po rozpustení stiahnite z ohňa a dajte vychladiť, ideálne cez noc.
  • Zostáva oba krémy spojiť.
  • Vanilkový krém metličkou premiešajte do hladka.
  • Vychladený parížsky krém mierne nahrejte a vyšľahajte. Potom opatrne premiešajte s vanilkovým krémom.
  • Potom už môže naplniť zdobiace cukrárske vrecko a pustiť sa do plnenia cukroviniek.

Nenechajte sa odradiť na prvý pohľad zložito vyzerajúcou prípravou. Výsledok stojí za to!
Tento recept sa Vám bude hodiť aj na iné príležitosti počas roka. Oba krémy – parížsky aj čokoládový môžete použiť zvlášť do ľahkých tort, lineckých košíčkov, rolád a pod.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.