Išeľské pečivo ako od babičky

Išeľské pečivo ako od babičky

Pamätáte si na tú vôňu, ktorá sa linula z kuchyne v predvianočnom čase, keď je babička pekla? Poďte si s naším receptom na išelské vianočné tortičky, tú vôňu a chuť pripomenúť!

Čo budeme potrebovať

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g cukru
  • 180 g masla či margarínu
  • štipka soli
  • 200 g marhuľovej marmelády
  • 200 g horkej čokolády
  • 40 g nasekaných pistácií

Postup

  • Pridajte maslo nakrájané na kúsky a postupne spracujte na hladké cesto.
  • Hotové cesto zabaľte do fólie a dajte aspoň na hodinu vychladiť do chladničky.
  • Vál posypte trochou múky a cesto vyvaľkajte v tenký plát.
  • Z plátu vykrajujte kolieska a pečte v predhriatej rúre na 175 °C zhruba 10 minút.
  • Potom nechajte vychladnúť.
  • Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a polovicu upečených koliesok v nej namáčajte a zdobte pistáciami.
  • Teraz zostáva už len zlepiť s kolieskami bez čokolády, a to lyžičkou marhuľovej marmelády.

Krehké išelské pečivo môžete naplniť spolu s marmeládou aj krémom. Recept nájdete pri ostatných receptoch na tejto stránke alebo na konci článku.
Ak, ale hľadáte jednoduchší variant vianočných cukroviniek pripravte si tieto kokosové guličky s tyčinkou Margot ! Nesklamú vás!

Krehké tortičky s bielou čokoládou a pistáciami.
Zdroj: streetkitchen.hu

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.