Pamätáte si na tú vôňu, ktorá sa linula z kuchyne v predvianočnom čase, keď je babička pekla? Poďte si s naším receptom na išelské vianočné tortičky, tú vôňu a chuť pripomenúť!
Čo budeme potrebovať
- 200 g hladkej múky
- 100 g mletých mandlí
- 100 g cukru
- 180 g masla či margarínu
- štipka soli
- 200 g marhuľovej marmelády
- 200 g horkej čokolády
- 40 g nasekaných pistácií
Postup
- Pridajte maslo nakrájané na kúsky a postupne spracujte na hladké cesto.
- Hotové cesto zabaľte do fólie a dajte aspoň na hodinu vychladiť do chladničky.
- Vál posypte trochou múky a cesto vyvaľkajte v tenký plát.
- Z plátu vykrajujte kolieska a pečte v predhriatej rúre na 175 °C zhruba 10 minút.
- Potom nechajte vychladnúť.
- Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a polovicu upečených koliesok v nej namáčajte a zdobte pistáciami.
- Teraz zostáva už len zlepiť s kolieskami bez čokolády, a to lyžičkou marhuľovej marmelády.
Krehké išelské pečivo môžete naplniť spolu s marmeládou aj krémom. Recept nájdete pri ostatných receptoch na tejto stránke alebo na konci článku.
Ak, ale hľadáte jednoduchší variant vianočných cukroviniek pripravte si tieto kokosové guličky s tyčinkou Margot ! Nesklamú vás!