Islandská vločková polievka

Islandská vločková polievka

Vločky sa môžu kombinovať s celým radom zeleniny, v tomto recepte napríklad s karfiolom, kelom alebo pórom. Každá zelenina navyše, dodá polievke trošku inú chuť.

Ingrediencie:

  • 1/4 šálky ovsených vločiek
  • 6 šálok zeleninového vývaru
  • 1 cibuľa
  • 1 pór
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 8 šampiňónov
  • 3 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 šálky ružičiek karfiolu
  • 1 šálka jemne nasekaného kelu
  • 1 bobkový list
  • 3 PL olivového oleja
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu a pór, približne 5-6 minút.
  2. Pridajte cesnak a na plátky nakrájané šampiňóny, varte ďalšie 2 až 3 minúty.
  3. Pridajte nakrájanú mrkvu a restujte ju 1 až 2 minúty.
  4. Potom všetko zalejte 6 šálky vývaru.
  5. Pridajte nakrájané zemiaky, karfiol a bobkový list.
  6. Priveďte zmes do varu.
  7. Hrniec priklopte pokrievkou a na miernom ohni približne hodinu hodiny.
  8. Potom vmiešajte ovsené vločky a kel a pokračujte vo varení 10 až 15 minút.
  9. Dochuťte niekoľkými štipkami soli a podávajte s čerstvo mletým čiernym korením.
Islandský variant polievky pripravovanej z ovsených vločiek.
zdroj: saltandwind.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.