Vločky sa môžu kombinovať s celým radom zeleniny, v tomto recepte napríklad s karfiolom, kelom alebo pórom. Každá zelenina navyše, dodá polievke trošku inú chuť.
Ingrediencie:
- 1/4 šálky ovsených vločiek
- 6 šálok zeleninového vývaru
- 1 cibuľa
- 1 pór
- 3 strúčiky cesnaku
- 8 šampiňónov
- 3 mrkvy
- 2 zemiaky
- 2 šálky ružičiek karfiolu
- 1 šálka jemne nasekaného kelu
- 1 bobkový list
- 3 PL olivového oleja
- soľ, korenie
Postup:
- V hrnci zohrejte olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu a pór, približne 5-6 minút.
- Pridajte cesnak a na plátky nakrájané šampiňóny, varte ďalšie 2 až 3 minúty.
- Pridajte nakrájanú mrkvu a restujte ju 1 až 2 minúty.
- Potom všetko zalejte 6 šálky vývaru.
- Pridajte nakrájané zemiaky, karfiol a bobkový list.
- Priveďte zmes do varu.
- Hrniec priklopte pokrievkou a na miernom ohni približne hodinu hodiny.
- Potom vmiešajte ovsené vločky a kel a pokračujte vo varení 10 až 15 minút.
- Dochuťte niekoľkými štipkami soli a podávajte s čerstvo mletým čiernym korením.