Už ste niekedy ochutnali nátierku z pečenej zeleniny? Že nie? Určite by bola škoda nevyskúšať. Tento recept na hummus si zaslúžil aj video, tak nazrite.
Čo budeme potrebovať
- 2 veľké červené papriky
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 lyžička olivového oleja
- 2 hrnčeky varené cícermi (tj 1 hrnček sušené/alebo v konzerve)
- 3 lyžice tahini
- šťava z citróna
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica vody
- 1 lyžica balzamikového octu
- ½ lyžičky mletej papriky
- ½ lyžičky soli
Postup
- Rúru si predhrejte na 205 °C.
- Červené papriky umyte, očistite od semienok a nakrájajte na hrubšie plátky.
- Dajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a potrite ich olivovým olejom.
- Pridajte k nim všetok cesnak (nelúpte!), tiež ich potrite olejom.
- Pečte asi 25 minút.
- Po upečení môžete cesnak olúpať.
- Dajte všetky ingrediencie (okrem cíceru) do mixéra a mixujte dohladka.
- Občas zoškrabnite okraje mixéra, aby sa všetko dobre rozmixovalo.
- Pridajte cícer a znovu mixujte.
- Pokiaľ chcete, aby bol hummus hustejší, pridajte tahini, ak redší, pridajte vodu.
- Prípadne dochuťte extra soľou alebo citrónovou šťavou.