A ako inak nazvať tieto jablčné rezy ? Luxusné . Kombinácia tekvice hokkaido a jabĺk vás nenechá bez ohlasu.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 1 a ⅔ hrnčeka cukru
- 1 hrnček rastlinného oleja
- 280 g tekvicového kompótu (alebo čerstvej uvarenej tekvice)
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 2 lyžičky škorice
- ½ lyžičky muškátového orieška
- 1 lyžička soli
- 1 a ½ hrnčeka nakrájaných jabĺk
Na krém:
- 450 g čerstvého smotanového syra
- 1 hrnček zmäknutého masla
- 1 hrnček práškového cukru
- 1 lyžica škorice
- 1 lyžica vanilkového extraktu
Postup:
- Vajcia si zmiešajte s cukrom, olejom, tekvicou a pomocou mixéra všetko rozmixujte.
- Zmiešajte si suché ingrediencie – múku, prášok do pečiva, sódu, škoricu, muškátový oriešok a soľ.
- 2 lyžice tejto suchej zmesi odoberte a zmiešajte ju s nakrájanými jablkami.
- Zvyšok suchých ingrediencií pridajte k vyšľahanej zmesi a dôkladne premiešajte.
- Nakoniec primiešajte jablká a cesto nalejte do väčšieho plechu vyloženého papierom na pečenie (cca 40×50 cm).
- Korpus nechajte piecť na zhruba 30 minút pri 175 °C.
Príprava náplne:
- Všetky ingrediencie spolu vyšľahajte do hladkého krému.
- Na upečené a vychladnuté cesto krém rozotrite.
- Celý koláč rozdeľte na 2 rovnaké polovice.
- Jednu z polovíc umiestnite na tú druhú.
- Podľa chuti ozdobte nasekanými orechmi (najlepšie vlašskými alebo mandľami).