Jabkové rezy s tekvicou a smotanovým syrom

Jabkové rezy s tekvicou a smotanovým syrom

A ako inak nazvať tieto jablčné rezy ? Luxusné . Kombinácia tekvice hokkaido a jabĺk vás nenechá bez ohlasu.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 1 a ⅔ hrnčeka cukru
  • 1 hrnček rastlinného oleja
  • 280 g tekvicového kompótu (alebo čerstvej uvarenej tekvice)
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky škorice
  • ½ lyžičky muškátového orieška
  • 1 lyžička soli
  • 1 a ½ hrnčeka nakrájaných jabĺk

Na krém:

  • 450 g čerstvého smotanového syra
  • 1 hrnček zmäknutého masla
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 lyžica škorice
  • 1 lyžica vanilkového extraktu

Postup:

  • Vajcia si zmiešajte s cukrom, olejom, tekvicou a pomocou mixéra všetko rozmixujte.
  • Zmiešajte si suché ingrediencie – múku, prášok do pečiva, sódu, škoricu, muškátový oriešok a soľ.
  • 2 lyžice tejto suchej zmesi odoberte a zmiešajte ju s nakrájanými jablkami.
  • Zvyšok suchých ingrediencií pridajte k vyšľahanej zmesi a dôkladne premiešajte.
  • Nakoniec primiešajte jablká a cesto nalejte do väčšieho plechu vyloženého papierom na pečenie (cca 40×50 cm).
  • Korpus nechajte piecť na zhruba 30 minút pri 175 °C.

Príprava náplne:

  • Všetky ingrediencie spolu vyšľahajte do hladkého krému.
  • Na upečené a vychladnuté cesto krém rozotrite.
  • Celý koláč rozdeľte na 2 rovnaké polovice.
  • Jednu z polovíc umiestnite na tú druhú.
  • Podľa chuti ozdobte nasekanými orechmi (najlepšie vlašskými alebo mandľami).
jablkovo-tekvicový zákusok so syrovou náplňou
Zdroj: savoryreviews.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.