Táto tvarohová buchta s jablkom a vanilkou chutí skvele. Čo je, ale ešte dôležitejšie je, že tento múčnik je veľmi nízkokalorický a teda vhodný pre ľudí, ktorí si strážia postavu.
Čo budeme potrebovať
- 200 g tvarohu
- 4 vajcia
- cukor, podľa chuti
- soľ
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 3 lyžice ryžovej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 2-3 jablká
Postup
- Rúru predhrejeme na 170°C.
- Do misy dajte vajcia, cukor, soľ a vanilkový extrakt.
- Šľahajte mixérom do svetlej a nadýchanej hmoty.
- Ryžovú múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva.
- Pridajte k vajciam a opatrne premiešajte.
- Zmiešajte vaječnú zmes s tvarohom, kým nebude zmes hladká.
- Cesto vložíme do formy, uhladíme stierkou.
- Jablká nakrájame na tenké plátky a položíme na cesto.
- Tvarohovú buchtu pečte 40–45 minút dozlatista.
- Potom vyberte z rúry a podávajte teplú alebo studenú.
K výbornej buchte nesmie chýbať výborná káva. Pozrite sa na recenziu tých najlepších kávovarov Krups a vyberiete si ten svoj!