Ako je vidieť tento taliansky recept sa dá aplikovať prakticky na čokoľvek. Táto sladko slaná variácia jablka a slaného modrého syra, je úplne neodolateľná.
Čo budeme potrebovať
- 150 ml šťavy granátového jablka (alebo džúsu)
- Lyžička medu
- Lyžica citrónovej šťavy
- Štipka korenia
- 2 hrsti rukoly
- Jablko
- 100 g modrého syra
- 30 g vylúpaných pistácií (nahrubo nasekaných)
Postup
- V malej miske zmiešame šťavu z granátového jablka, med, šťavu a korenie
- Na každý tanier naložíme hrsť rukoly
- Jablko umyjeme a zbavíme jadrovníka, ale nelúpeme
- Potom ho nakrájame na tenké plátky a naaranžujeme ho cez rukolu
- Na jablko rozdrobíme modrý syr a posypeme pistáciami