Jablčné carpaccio so syrom

Jablčné carpaccio so syrom

Ako je vidieť tento taliansky recept sa dá aplikovať prakticky na čokoľvek. Táto sladko slaná variácia jablka a slaného modrého syra, je úplne neodolateľná.

Čo budeme potrebovať

  1. 150 ml šťavy granátového jablka (alebo džúsu)
  2. Lyžička medu
  3. Lyžica citrónovej šťavy
  4. Štipka korenia
  5. 2 hrsti rukoly
  6. Jablko
  7. 100 g modrého syra
  8. 30 g vylúpaných pistácií (nahrubo nasekaných)

Postup

  1. V malej miske zmiešame šťavu z granátového jablka, med, šťavu a korenie
  2. Na každý tanier naložíme hrsť rukoly
  3. Jablko umyjeme a zbavíme jadrovníka, ale nelúpeme
  4. Potom ho nakrájame na tenké plátky a naaranžujeme ho cez rukolu
  5. Na jablko rozdrobíme modrý syr a posypeme pistáciami
Jablká nakrájané na tenké plátky dochutené octom a plesnivým syrom.
Zdroj: mamalikestocook.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.