Na tenké plátky nakrájané jablká, ktoré sú ľahko posypané škoricou a potom pečené do chrumkava, si zamiluje celá vaša rodina! Ideálne zdravé maškrtenie.
INGREDIENCIA
- 3 veľké sladké chrumkavé jablká
- 3/4 lyžičky mletej škorice
POSTUP
- Umiestnite rošty do hornej a dolnej tretiny vašej rúry a predhrejte rúru na 90 stupňov Celzia.
- Dva plechy vyložte papierom na pečenie.
- Umyte jablká.
- Vykrájajte z jabĺk jadrovníka.
- Mandolínou (odporúčané) alebo veľmi ostrým nožom nakrájajte jablká vodorovne na kolieska s hrúbkou cca 0,3 cm.
- Rozložte jablká v jednej vrstve na pripravené plechy.
- Posypte škoricou.
- Pečte 1 hodinu v hornej a spodnej tretine rúry.
- Vyberte plechy z rúry a vymeňte polohu plechov (plech z hornej tretiny rúry dajte do dolnej tretiny a naopak).
- Pokračujte v pečení ďalšie 1 až 1 a 1/2 hodiny, kým nebude jeden jablkový chips vybratý z rúry po 2 až 3 minútach pri izbovej teplote chrumkavý.
- Akonáhle budete spokojní s chrumkavosťou (celková doba sa bude líšiť v závislosti na hrúbke vášho plátku a druhu jablka), vypnite rúru a nechajte jablká v rúre 1 hodinu sedieť, kým sa neochladí.
- Pokiaľ sa nebojíte, že ste ich prepiekli, okamžite vyberte plech z rúry a nechajte odležať pri izbovej teplote.
Zaujíma vás, čím ďalším môžete naplniť tortillu? Inšpirujte sa našimi receptami na najlepšie tortillové náplne a nebudete ľutovať!