Jablčné chipsy so škoricou

Jablčné chipsy so škoricou

Na tenké plátky nakrájané jablká, ktoré sú ľahko posypané škoricou a potom pečené do chrumkava, si zamiluje celá vaša rodina! Ideálne zdravé maškrtenie.

INGREDIENCIA

  • 3 veľké sladké chrumkavé jablká
  • 3/4 lyžičky mletej škorice

POSTUP

  • Umiestnite rošty do hornej a dolnej tretiny vašej rúry a predhrejte rúru na 90 stupňov Celzia.
  • Dva plechy vyložte papierom na pečenie.
  • Umyte jablká.
  • Vykrájajte z jabĺk jadrovníka.
  • Mandolínou (odporúčané) alebo veľmi ostrým nožom nakrájajte jablká vodorovne na kolieska s hrúbkou cca 0,3 cm.
  • Rozložte jablká v jednej vrstve na pripravené plechy.
  • Posypte škoricou.
  • Pečte 1 hodinu v hornej a spodnej tretine rúry.
  • Vyberte plechy z rúry a vymeňte polohu plechov (plech z hornej tretiny rúry dajte do dolnej tretiny a naopak).
  • Pokračujte v pečení ďalšie 1 až 1 a 1/2 hodiny, kým nebude jeden jablkový chips vybratý z rúry po 2 až 3 minútach pri izbovej teplote chrumkavý.
  • Akonáhle budete spokojní s chrumkavosťou (celková doba sa bude líšiť v závislosti na hrúbke vášho plátku a druhu jablka), vypnite rúru a nechajte jablká v rúre 1 hodinu sedieť, kým sa neochladí.
  • Pokiaľ sa nebojíte, že ste ich prepiekli, okamžite vyberte plech z rúry a nechajte odležať pri izbovej teplote.
Chipsy z jabĺk naukladané na sebe a posypané škoricou.
www.wellplated.com

Zaujíma vás, čím ďalším môžete naplniť tortillu? Inšpirujte sa našimi receptami na najlepšie tortillové náplne a nebudete ľutovať!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.