Jablčné muffiny so škoricou

Jablčné muffiny so škoricou

Milujete posýpkové koláče? Potom určite nepohrdnete týmito lahodnými jablčnými muffinmi so škoricou. Recept je navyše jednoduchý a rýchlo hotový.

Ingrediencie:

Na posýpku:

  • ⅔ hrnčeka polohrubej múky
  • ¼ hrnčeka trstinového cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 5 lyžíc zmäknutého masla

Na cesto:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ½ lyžičky sódy
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička mletej škorice
  • ⅛ lyžičky klinčeka
  • ¼ lyžičky muškátového orieška
  • ¼ lyžičky mletého zázvoru
  • ½ hrnčeka zmäknutého masla
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 a ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 a ½ hrnčeka olúpaných a nakrájaných jabĺk na menšie kúsky

Na polevu:

  • ½ hrnčeka cukru múčky
  • 1 a ½ lyžice plnotučného mlieka
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

  • Zmiešajte si ingrediencie na posýpku.
  • Všetky suché ingrediencie na cesto si zmiešajte dohromady.
  • Pomocou mixéra si rozmixujte maslo s cukrom do nadýchanej peny (asi 2 minúty).
  • Potom pridajte vajcia jedno po druhom a zašľahajte.
  • Pridajte vanilkový extrakt a opäť prešľahajte.
  • K vyšľahanej zmesi pridajte sypké ingrediencie a opatrne premiešajte.
  • Maslom vymastenú a múkou vysypanú formu na muffiny naplňte cestom do ¾ a posypte posýpkou.
  • Pečte pri 220 °C asi 5 minút, potom znížte teplotu na 175 °C a pečiete ďalších 10-15 minút.
  • Ešte teplé muffiny polejte polevou (ingrediencie na ňu stačí vyšľahať).
jablkové muffiny s posýpkou
Zdroj: sallysbakingaddiction.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.