Výborné grófkine rezy so snehom z bielkov musíte vyskúšať. Budú sa doslova rozplývať na jazyku.
Ingrediencie:
- 450 g polohrubej múky
- 200 g masla
- 3 veľké vajcia
- 3 veľké jablká
- 2 lyžice strúhanky
- 2 lyžičky škorice
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 80 g trstinového cukru
- 150 g bieleho cukru
Postup:
- Múku zmiešajte so žĺtkami (bielky si dajte bokom), maslom, trstinovým cukrom, škoricou a vanilkou.
- S cestom pracujte rýchlo, aby sa maslo čo najmenej rozpustilo.
- Vytvorte bochník, zabaľte ho do potravinárskej fólie a dajte na 30 minút vychladiť do chladničky.
- Po vychladení si oddeľte ⅔ cesta, zvyšok dajte späť do chladničky.
- Cesto si vyvaľkajte na tenkú placku a umiestnite ho na plech o veľkosti 25×25 cm vyložený papierom na pečenie.
- Dajte piecť do predhriatej rúry na 180 ° C na dobu 15 minút.
- Medzitým si olúpte jablká, nastrúhajte ich nahrubo a zmiešajte ich s lyžičkou škorice.
- Bielky si vyšľahajte do hustej konzistencie. Keď sú takmer hotové, pridajte biely cukor po lyžiciach a šľahajte do husta.
- Na upečený korpus nasypte strúhanku, navrch dajte jablká a zakryte ich bielkami.
- Navrch nastrúhajte zvyšok cesta a dajte zapiecť na ďalších 45 minút.