Jablčné rezy so syrom a posýpkou

Jablčné rezy so syrom a posýpkou

Z najlepších jablčných rezov sme vybrali aj tento recept. Má maslový korpus, ktorý je pokrytý náplňou zo smotanového syra. Na ňu nasadajú jablká posypané posýpkou.

Ingrediencie:

  • 1 a ¾ hrnčeka múky
  • ½ hrnčeka trstinového cukru
  • ¾ hrnčeka masla
  • ½ lyžičky soli

Na náplň:

  • 450 g čerstvého smotanového syra
  • ½ hrnčeka cukru
  • 2 vajcia
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička škorice
  • ½ lyžičky mletého klinčeka

Na posýpku:

  • ¾ hrnčeka polohrubej múky
  • ¼ hrnčeka ovsených vločiek
  • ½ hrnčeka trstinového cukru
  • ½ hrnčeka masla

Na jablkovú náplň:

  • 2 jablká
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžička škorice
  • ⅛ lyžičky mletého klinčeka
  • ¼ hrnčeka nasekanej bielej čokolády

Postup:

  • Múku, cukor, maslo a soľ si vyšľahajte.
  • Ingrediencie na syrovú náplň dajte do mixéra a rozmixujte do hladka.
  • Ingrediencie potrebné na posýpku vložte do mixéra a rozmixujte.
  • Jablká olúpte a nakrájajte na malé kocky.
  • Zmiešajte ich s cukrom, škoricou a klinčekmi.
  • Cesto rozprestrite na plech o veľkosti zhruba 30×30 cm vyložený papierom na pečenie.
  • Na cesto nalejte syrový krém, naň potom jablká, a nakoniec posypte posýpku a nasekanú bielu čokoládu.
  • Dajte piecť na 180 ° C na dobu asi 50 minút.
Jablčná buchta s čerstvým syrom
Zdroj: tastesbetterfromscratch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.