Jablčno-fenyklový šalát

Jablčno-fenyklový šalát

Ľahký a pikantný šalát s feniklom, jemne nakrájanými jablkami, stonkovým zelerom a orechmi, doplnený parmezánom, je perfektnou netradičnou prílohou, ktorá si na vašom stole získa svoje čestné miesto.

Ingrediencie

  • 3 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy (plus ďalší podľa chuti)
  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
  • jemná morská soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • 1 fenikel, nakrájaný na tenké plátky
  • 3 jablká Granny Smith, rozpolené, zbavené jadier a nakrájané na tenké plátky
  • 3 stonky stopkového zeleru, nakrájané na tenké plátky
  • 1/2 šálky opečených vlašských orechov s medom, nahrubo nasekaných
  • 1/4 šálky nastrúhaného parmezánu

Postup

  1. Do zaváracieho pohára pridajte čerstvo vylisovanú citrónovú šťavu a extra panenský olivový olej.
  2. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
  3. Nasaďte viečko a poriadne pretrepte.
  4. Podľa potreby dochuťte soľou, čiernym korením alebo citrónom.
  5. Použite krájač na zeleninu a nakrájajte ním fenikel na tenké plátky.
  6. Nakrájajte jablká na polovice a potom znova na polovice.
  7. Odstráňte jadrovník a potom krájačom na zeleninu nakrájajte najemno všetky jablká. na plátky.
  8. Stopkový zeler tiež najemno nakrájajte krájačom na zeleninu.
  9. Pridajte fenikel, jablko a stopkatý zeler do veľkej misy.
  10. Šalát jemne premiešajte s dresingom.
  11. Tesne pred podávaním pridajte pražené vlašské orechy a strúhaný parmezán.
  12. Užite si to!
Šalát so zelenými jablkami, feniklom a orieškami na oválnom tanieri s vareškou.
www.chelseasmessyapron.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.