Ľahký a pikantný šalát s feniklom, jemne nakrájanými jablkami, stonkovým zelerom a orechmi, doplnený parmezánom, je perfektnou netradičnou prílohou, ktorá si na vašom stole získa svoje čestné miesto.
Ingrediencie
- 3 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy (plus ďalší podľa chuti)
- 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
- jemná morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 1 fenikel, nakrájaný na tenké plátky
- 3 jablká Granny Smith, rozpolené, zbavené jadier a nakrájané na tenké plátky
- 3 stonky stopkového zeleru, nakrájané na tenké plátky
- 1/2 šálky opečených vlašských orechov s medom, nahrubo nasekaných
- 1/4 šálky nastrúhaného parmezánu
Postup
- Do zaváracieho pohára pridajte čerstvo vylisovanú citrónovú šťavu a extra panenský olivový olej.
- Podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Nasaďte viečko a poriadne pretrepte.
- Podľa potreby dochuťte soľou, čiernym korením alebo citrónom.
- Použite krájač na zeleninu a nakrájajte ním fenikel na tenké plátky.
- Nakrájajte jablká na polovice a potom znova na polovice.
- Odstráňte jadrovník a potom krájačom na zeleninu nakrájajte najemno všetky jablká. na plátky.
- Stopkový zeler tiež najemno nakrájajte krájačom na zeleninu.
- Pridajte fenikel, jablko a stopkatý zeler do veľkej misy.
- Šalát jemne premiešajte s dresingom.
- Tesne pred podávaním pridajte pražené vlašské orechy a strúhaný parmezán.
- Užite si to!