Jablčno-tvarohový koláč

Jablčno-tvarohový koláč

A pre priaznivcov hutnejších a osviežujúcich múčnikov máme recept na vynikajúce jablčné koláče s tvarohom.

Budete potrebovať:

  • 1 plát lístkového cesta
  • 2 kusy jabĺk
  • 2 vajcia
  • 200 mililitrov vlažného mlieka
  • 130 gramov tvarohu
  • 50 gramov cukru krupice
  • mletú škoricu, hnedý cukor a nasekané pistácie na posypanie a ozdobu

Postup prípravy:

  • Najskôr si predhrejte rúru na 200 stupňov a zapnite horný aj dolný rošt.
  • Vyvaľkajte si plát lístkového cesta tak, aby ste ho rozprestrelili do guľatej formy s priemerom 22 centimetrov.
  • Cesto opatrne prepichajte vidličkou po celom povrchu.
  • Zakryte ho papierom na pečenie a môžete využiť napríklad sušený cícer, aby ste cesto pri pečení zaťažili – nesmie sa nafukovať.
  • Pečte po dobu 8 minút.
  • Potom odstráňte závažie a pečte ďalších 5 minút.
  • Medzitým, čo sa cesto pečie si môžete pripraviť jablčnú náplň.
  • Jablká olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  • V miske zmiešajte vajcia cukrom.
  • Pridajte nastrúhaný tvaroh a vlažné mlieko.
  • Zmes dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  • Do zmesi pridajte polovicu jabĺk a premiešajte.
  • Keď je cesto hotové, vylejte naň rovnomerne tvarohovú zmes.
  • Hore naskladajte zvyšné plátky jabĺk a posypte hnedým cukrom, škoricou a nasekanými kúskami pistácií.
  • Znížte teplotu rúry na 180 stupňov a pečte asi 35 minút – kým povrch nezhnedne.
pečený koláč s jablkovo-tvarohovou náplňou

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.