Jablká s černicami a posýpkou

Jablká s černicami a posýpkou

Jablkový crumble je obľúbený asi najviac, ale keď k nemu skúsite pridať ešte ďalší druh ovocia, máte o luxusnú pochúťku postarané a obyčajný recept tak povýšite na ďaleko lepšiu úroveň.

Ingrediencie:

Ovocný základ:

  • 750 g jabĺk Jonagold alebo RedDelicious
  • 400 g jabĺk Granny Smith
  • 250 g černíc
  • 3 lyžičky kukuričnej múky
  • 150 g hnedého cukru

Na posýpku:

  • 240 g hladkej múky
  • 150 g zmäknutého masla
  • 120 g hnedého cukru
  • Štipka soli

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 190 stupňov a pripravíme pekáčik, ktorý vymažeme hrubou vrstvou masla.
  • Múku so soľou preosejeme do misy, pridáme cukor, maslo a prsty spracujeme do drobnejších kúskov v podobe drobenky.
  • Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na stredne veľké kocky.
  • Dáme do misy, prisypeme černice a premiešame.
  • Kukuričnú múku zmiešame s cukrom a prisypeme k ovociu.
  • Znovu zamiešame a nasypeme do pekáča.
  • Rozprestrieme na celé dno a posypeme posýpkou.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 45 minút do zlatohneda.
  • Ovocie bude krásne bublať a získa jemnú konzistenciu.
  • Vyberieme z rúry a dáme na 10 minút odpočinúť.
  • Podávame ešte horúce s pudingom, creme fraîche, smotanou, zmrzlinou alebo aj s jogurtom.
Luxusný dezert z černíc a jabĺk.
Zdroj: https://www.deliciousmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.