Čerstvá jablká a vlašské orechy, to je nesmrteľná kombinácia, na ktorej si rád pochutí každý, bez ohľadu na vek či pohlavie. Ku káve po obedku alebo napríklad k čaju o piatej je to super múčnik. Napriek tomu, že je bez akejkoľvek polevy, má nezameniteľnú a veľmi lahodnú chuť.
Ingrediencie:
- 3 veľké vajcia
- 280 g cukru
- 224 g slnečnicového oleja
- 1 – 2 lyžičky vanilkového cukru
- 300 g polohrubej múky
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 – 2 lyžičky mletej škorice
- 1/4 lyžičky soli
- 5 jabĺk
- 120 g nasekaných vlašských orechov
Postup:
- Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníka a nastrúhame.
- Rúru si predhrejeme na 180 °C.
- V mise zmiešame vajcia, cukor, olej a vanilkový cukor.
- Do druhej misky preosejeme polohrubú múku, jedlú sódu, soľ a škoricu.
- Sypkú zmes pomaly vmiešame do vaječnej zmesi, aby bola hladká.
- Prihodíme jablká aj orechy a znova premiešame.
- Formu na bábovku vymastíme a vysypeme alebo do nej dáme papier na pečenie.
- Pokiaľ nemáme bábovkovú formu, použijeme vyšší pekáč.
- Cesto vlejeme do formy a urovnáme.
- Pečieme v predhriatej rúre asi 35 – 40 minút.
- Po upečení necháme chvíľu odpočinúť, potom vyklopíme a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom, prípadne môžeme dať polevu.