Medzi ďalšie rýchle jablčné koláče patrí aj táto bublanina, ktorá na stole nezostane veľmi dlho.
Budete potrebovať:
- 8 polievkových lyžíc polohrubej múky
- 8 lyžíc cukru krupica
- 1 vrecúško kypriaceho prášku
- 8 veľkých jabĺk
- 4 vajcia
- 50 mililitrov oleja
Postup prípravy:
- Najskôr si pripravte jablká – zbavte ich šupky a jadier, potom ich na hrubom strúhadle postrúhajte a pokvapkajte citrónovou šťavou.
- Ďalej vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte olej, múku a prášok do pečiva.
- Na cesto rovnomerne nasypte postrúhané jablká.
- Pečte pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
- Koláč nechce úplne vychladnúť.