Výborný jablkový koláč s pudingom, ktorý si vaši stravníci zamilujú.
Ingrediencie na cesto
- 400g hladkej múky
- 250g masla
- 2ks vajec
- 4-7 lyžíc mlieka
- 1ks kypriaceho prášku do pečiva
Ingrediencie na náplň
- 1kg jabĺk
- 2ks vanilkových pudingov v prášku
- 8 lyžíc cukru (podľa sladkosti jabĺk)
Postup
- Najprv vypracujte cesto tak, že zmiešate múku s kypriacim práškom, pridáte zmäknuté alebo rozpustené maslo, vajíčka a mlieko.
- Mlieko pridávajte tak, aby bolo cesto vláčne a nelepilo.
- Vzniknuté cesto rozdeľte na dve polovice. Prvú polovicu vyvaľkajte na tenkú placku a dajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pripravte si náplň tak, že nastrúhate jablká nahrubo, zmiešate s pudingovým práškom a primerane osladíte cukrom.
- Náplň rozprestrite na plát na plechu. Navrch dajte vyváľanú druhú polovicu cesta a okraje zľahka pritlačte k sebe, aby nevytekala šťava.
- Pečte pri 180 ° C cca 30 minút alebo dozlatista.
- Podávajte vychladnutý múčnik poprášený práškovým cukrom.
Inšpirujte sa aj receptami na jablkový závin . Všetkými obľúbená štrúdľa hotová do pár minút!