Svieži dezert plný chuti jesene. Nepečená torta s kyslou smatanou je skvelou a chutnou možnosťou, ako spracovať jablká.
Ingrediencie
- 1 kg jabĺk
- 1 balíček detských piškótov
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 2 dcl rumu
- 150 g cukru krupica + 10 g do kyslej smotany
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 300 g kyslej smotany
- škorica na posypanie
Postup
- Jablká olúpte, vykrojte jadrovníkom a pokrájajte na malé kúsky.
- Dajte do hrnca, zasypte cukrom, pokvapkajte citrónovou šťavou a zalejte vodou.
- Priveďte do varu a za občasného miešania varte kým jablká nie sú úplne mäkké.
- Odstavte z platne a rozmixujte tyčovým mixérom do hladka.
- Vráťte späť na sporák, na najnižšiu teplotu.
- V 400 ml vody rozmiešajte oba pudingové prášky.
- Nalejte do jablčného pyré a priveďte do varu.
- Krátko povarte pokiaľ zmes nezhustne.
- Tortovú formu vymažte, alebo vysteľte papierom na pečenie a na dno vyskladajte piškóty.
- Zalejte polovicou jablčného krému.
- Zvyšné piškóty krátko namočte v rume a vyskladajte na krém.
- Zalejte druhú polovicu pudingu.
- Dajte stuhnúť do chladničky.
- Kyslú smotanu zmiešajte s cukrom a rovnomerne rozotrite na stuhnutú tortu.
- Poprášte škoricou a môžete servírovať.