Jablková nepečená torta

Jablková nepečená torta

Svieži dezert plný chuti jesene. Nepečená torta s kyslou smatanou je skvelou a chutnou možnosťou, ako spracovať jablká.

Ingrediencie

  • 1 kg jabĺk
  • 1 balíček detských piškótov
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 2 dcl rumu
  • 150 g cukru krupica + 10 g do kyslej smotany
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 300 g kyslej smotany
  • škorica na posypanie

Postup

  • Jablká olúpte, vykrojte jadrovníkom a pokrájajte na malé kúsky.
  • Dajte do hrnca, zasypte cukrom, pokvapkajte citrónovou šťavou a zalejte vodou.
  • Priveďte do varu a za občasného miešania varte kým jablká nie sú úplne mäkké.
  • Odstavte z platne a rozmixujte tyčovým mixérom do hladka.
  • Vráťte späť na sporák, na najnižšiu teplotu.
  • V 400 ml vody rozmiešajte oba pudingové prášky.
  • Nalejte do jablčného pyré a priveďte do varu.
  • Krátko povarte pokiaľ zmes nezhustne.
  • Tortovú formu vymažte, alebo vysteľte papierom na pečenie a na dno vyskladajte piškóty.
  • Zalejte polovicou jablčného krému.
  • Zvyšné piškóty krátko namočte v rume a vyskladajte na krém.
  • Zalejte druhú polovicu pudingu.
  • Dajte stuhnúť do chladničky.
  • Kyslú smotanu zmiešajte s cukrom a rovnomerne rozotrite na stuhnutú tortu.
  • Poprášte škoricou a môžete servírovať.
Rozkrojená nepečená torta s jablkami na tmavom podnose
Zdroj: pinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.