Toto sladké čatní s pikantným korením vaše chuťové bunky príjemne poškádlia a vy si ho úplne zamilujete!
Ingrediencie
- 1 kg jabĺk
- 2 cibuľa
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 lyžica chilli korenia alebo pálivej papriky
- 1 lyžička mletého zázvoru
- štvrť lyžičky kari korenia
- 1 lyžica soli
- 20-25 dkg krupicového cukru
- 3 lyžice hrozienok
- 1 dl octu
Postup
- Jablká olúpeme, vykrájame jadrovníky a nakrájame ich na menšie kocky.
- Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno.
- Jablká, cibuľu, prelisovaný cesnak a korenie vrátane soli dusíme zvoľna pri veľmi miernej teplote.
- Akonáhle začne zmes hustnúť pridáme cukor, ocot, hrozienka a varíme do rozpustenia cukru. Množstvo cukru prispôsobíme kyslosti jabĺk.
- Ešte horúcou zmesou naplníme poháre, ktoré zaviečkované obrátime dnom nahor a necháme ich vychladnúť alebo môžeme sterilizovať pri teplote 85 ° C po dobu 15 minút.
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na omáčky k mäsu, ktoré sa perfektne hodia napríklad na letné grilovanie.