Jablková žemlovka s tvarohom

Jablková žemlovka s tvarohom

Zemlbába s jablkami patrí k tým najobľúbenejším variantom. Bielková čiapočka jej dodáva ešte väčšiu šťavnatosť.

INGREDIENCIA

  • 1 veka nakrájaná na plátky
  • 500 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 12 lyžíc krupicového cukru
  • 2 lyžice rozpusteného masla
  • 8 nahrubo nastrúhaných jabĺk
  • 1 lyžička mletej škorice

Na plnku:

  • 250 g mäkkého tučného tvarohu
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžica zmäknutého masla
  • 30 g vanilkového cukru
  • 1 žĺtok
  • 50 g hrozienok namočených v rume tuzemáku

POSTUP

  1. Pripravíme tvarohovú plnku.
  2. Tvaroh rozotrieme s maslom, cukrom a žĺtkom.
  3. Pridáme vanilkový cukor a scedené hrozienka (tekutinu uchováme).
  4. V mise prešľaháme mlieko so žĺtkami, pridáme 2 lyžice cukru a rozpustené maslo a opäť prešľaháme.
  5. Do ochuteného mlieka postupne vkladáme plátky veky a necháme ich nasiaknuť.
  6. Rúru predhrejeme na 160 °C.
  7. Menší pekáčik vymastíme maslom a dno pokryjeme prvou vrstvou plátkov veky.
  8. Na ňu rozprestrieme všetky nastrúhané jablká, posypeme škoricou, 4 lyžicami cukru a pokryjeme ďalšou vrstvou veky.
  9. Na tú rozotrieme tvarohovú plnku, pokryjeme poslednou vrstvou navlhčené veky a pokvapkáme rumom z hrozienok.
  10. Dáme piecť do rúry asi na 45 minút.
  11. Medzitým z bielkov a šiestich lyžíc cukru ušľaháme pevný sneh na snehovú čiapku.
  12. Rozotrieme ho na upečenú žemľovku a ešte 5–8 minút necháme zapiecť v rúre.
Zemlbába s tvarohom a jablkami pokrytá bielkovým snehom.
dish.co.nz

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.