Jablkové knedle zo zemiakového cesta

Jablkové knedle zo zemiakového cesta

Zemiakové cesto je menej obvyklé ako kysnuté alebo tvarohové. Chuťovo je však minimálne rovnako dobré a stojí za vyskúšanie.

INGREDIENCIA

  • 500 g zemiakov
  • 150 g hrubej múky
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • jablká
  • škorica
  • 2 vanilkové cukry
  • maslo
  • tvrdý tvaroh
  • práškový cukor

POSTUP

  1. Zemiaky ošúpeme, uvaríme a necháme vychladnúť.
  2. Potom ich postrúhame najemno.
  3. Pridáme vajcia, krupicový cukor, múku a štipku soli.
  4. Rozprávame cesto.
  5. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme štvorčeky.
  6. Do každého dáme niekoľko plátkov jabĺk, trocha vanilkového cukru a škoricu.
  7. Knedle zabalíme.
  8. Vložíme do vriacej vody a varíme približne 5 minút.
  9. Podávame zasypané tvarohom, cukrom a poliate maslom.
Zemiakové knedle s ovocím servírované na tanieri s vidličkou a posypané strúhankou.
www.dobrotyskuchyne.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.