Zemiakové cesto je menej obvyklé ako kysnuté alebo tvarohové. Chuťovo je však minimálne rovnako dobré a stojí za vyskúšanie.
INGREDIENCIA
- 500 g zemiakov
- 150 g hrubej múky
- 50 g krupicového cukru
- 1 vajce
- štipka soli
- jablká
- škorica
- 2 vanilkové cukry
- maslo
- tvrdý tvaroh
- práškový cukor
POSTUP
- Zemiaky ošúpeme, uvaríme a necháme vychladnúť.
- Potom ich postrúhame najemno.
- Pridáme vajcia, krupicový cukor, múku a štipku soli.
- Rozprávame cesto.
- Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme štvorčeky.
- Do každého dáme niekoľko plátkov jabĺk, trocha vanilkového cukru a škoricu.
- Knedle zabalíme.
- Vložíme do vriacej vody a varíme približne 5 minút.
- Podávame zasypané tvarohom, cukrom a poliate maslom.