Inšpirujte sa týmto netradičným receptom na kuracie mäso, ktorý je vďaka medu a jablku na sladko. Najlepšie je podávať ho s ryžou.
Ingrediencie
- 500g kuracích pŕs
- 2 menšie jablká (najlepšie Jonagold. Nepoužívajte červené, s tými sa nevarí veľmi dobre)
- 1/2 hrnčeka sladkého jablčného muštu
- 1,5 čajovej lyžičky kukuričného škrobu
- 1 lyžica medu
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- Soľ
- Mleté korenie
- Čerstvá petržlen na ozdobu
Postup
- V mise zmiešajte jablkový mušt, kukuričný škrob, horčicu, med, soľ a korenie. Dajte bokom.
- Osoľte kura a poprášte v múke. Prebytok múky zotrepte.
- Vo veľkej panvici zohrejte olej, potom pridajte kuracie prsia. Z každej strany smažte asi 3-4 minúty do zlatista.
- K mäsu pridajte jablká a duste asi 5 minút. Potom do panvice pridajte kurací vývar a zmes jablčného muštu, ktorú ste si pripravili v prvom kroku. Znížte teplotu, zakryte hrniec a duste cca 15 minút.
- Pomocou lyžice vyberte kuracie mäso a jablká na taniere.
- Potom zvýšte teplotu na vysokú a omáčku duste ešte 1-2 minúty do zhustnutia.
- Mäso polejte omáčkou, posypte petržlenovou vňaťou a podávajte s ryžou.