Jablkový crisp dezert

Jablkový crisp dezert

Tento pomalý jablkový dezert srší šťavnatými jablkami, hnedým cukrom a maslovou polevou z ovsených vločiek. Nechajte sa prekvapiť!

Ingrediencie

  • 8 zelených jabĺk Granny Smith alebo Golden delicious
  • 1/2 šálky svetlo hnedého cukru
  • 2 lyžice cukru kryštál
  • 2 čajové lyžičky škorice
  • 1/4 čajová lyžička muškátového orieška
  • 1/4 lyžička soli
  • 1 šálka ovsa
  • 3/4 šálky bielej celozrnnej múky
  • 1/4 šálka hnedého cukru
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 šálky studeného nesoleného masla, nakrájané na kocky
  • zmrzlina na podávanie

Postup

  • Jablká umyjete, olúpte, zbavte jadrovníka a nakrájajte na kocky.
  • Do multifunkčného hrnca vložte nakrájané jablká.
  • Pridajte hnedý cukor, biely cukor, škoricu, muškátový oriešok a soľ.
  • Všetko poriadne premiešajte a nechajte odpočívať.
  • Na polevu zmiešajte ovos, múku, hnedý cukor, škoricu a soľ vo veľkej miske.
  • Miešajte, kým sa všetky ingrediencie poriadne nespoja.
  • Pridajte maslo a rukami zapracujte do cesta.
  • Jablčnú zmes ešte raz premiešajte a potom jablká rovnomerne rozprestrite na dne multifunkčného hrnca.
  • Jablká posypte cestom s ovsa.
  • Varte na vysokej teplote po dobu 2 hodín alebo na nízkej teplote po dobu 3 až 3 a 1/2 hodiny, kým nie sú jablká mäkké.
  • Vypnite hrniec a pred podávaním nechajte odstáť aspoň 30 minút alebo 1 hodinu.
  • Na prianie podávajte napríklad s vanilkovou zmrzlinou.
jablkový crisp so zmrzlinou z šikovného hrnca
zdroj: kristineskitchenblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.