Jablkový dezert

Jablkový dezert

Tieto muffiny sú jedinečné tým, že vydržia krásne vláčne až 5 dní. To docielime správnym miešaním cesta. Ostatne túto konzistenciu možno dosiahnuť aj pri iných sladkých dobrôt. Vyskúšajte napríklad recepty na buchty z cmaru .

Ingrediencie:

  • 2 hrnčeky červených jabĺk na kocky

Mokré prísady:

  • 1/2 hrnčeka rozpusteného nesoleného masla
  • 1 hrnček hnedého cukru
  • 2/3 hrnčeka polotučného mlieka
  • 1 vajce veľkosti L
  • 1 lyžička bieleho octu

Suché prísady:

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička škoricového prášku
  • Štipka soli

Poleva:

  • 2 polievkové lyžice hrubého cukru

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 200 stupňov. Formu na muffiny vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, prípadne do každého otvoru vložíme papierový košíček.
  • Do misky dáme maslo, hnedý cukor a pomocou ručného mixéra našľaháme do peny. Prilejeme mlieko, vajcia aj ocot a znova dôkladne rozšľaháme.
  • Múku rozprášime po povrchu našľahanej zmesi, prisypeme jedlú sódu, škoricu, soľ a len niekoľkokrát premiešame, aby sa múka začlenila do zmesi. Nakoniec vmiešame jablká. V ceste môžu zostať aj trochu hrudky.
  • Hotové cesto rozdelíme do plechu na muffiny pomocou lyžice alebo môžeme použiť dávkovač/porcovač na kopčekovú zmrzlinu.
  • Každý otvor zaplníme až po okraj, posypeme cukrom, aby sa utvorila chrumkavá krusta, a vložíme do predhriatej rúry.
  • Po 5 minútach stiahneme teplotu na 180 stupňov a pečieme 18 – 20 minút. Pomocou špajle potom skontrolujeme, či sú muffiny v strednej časti prepečené.
  • Upečené vyberieme z rúry a necháme 15 minút odpočinúť. Potom preložíme dezerty na kuchynskú mriežku, kde ich necháme vychladnúť.

Tip: Ak všetko nezjeme alebo si chceme niečo málo robiť do zásoby, nie je problém muffiny aj zmraziť. Najlepšie v nádobe vhodnej do mrazničky.

Vynikajúce jablčné muffiny z čerstvých jabĺk.
Zdroj: https://www.recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.