Sú rôzne druhy múčnikov s posýpkou vaším hitom? Potom by vám mohol chutiť tento múčnik zo sušienok s tvarohom a jablkami. Drobenku má taktiež obohatenú o sušienky, takže bude krásne chrumkavá.
Ingrediencie:
Na korpus:
- 200 g maslových sušienok
- 100 g masla
Na posýpku:
- 65 g vychladnutého masla
- 50 g maslových sušienok
- ⅔ hrnčeka polohrubej múky
- ¼ hrnčeka trstinového cukru
- ½ lyžičky škorice
Na náplň:
- 400 g krémového syra
- 250 g tvarohu
- ½ hrnčeka cukru
- 2 lyžičky polohrubej múky
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- štipka soli
- 1 žĺtok
- 2 vajcia
- ¾ hrnčeka smotany na šľahanie (min. 36%)
- 2 malé jablká
- 2 lyžice citrónovej šťavy
Postup:
- Maslové sušienky si roztlačte a nasypte do mixéra.
- Rozmixujte ich do hladka a pridajte k nim rozpustené maslo.
- Zmes dôkladne rozmiešajte a naneste na dno tortovej formy.
- Rukou ho ešte pritlačte ku dnu.
- Dajte piecť do predhriatej rúry na 180 ° C na dobu asi 10 minút.
- Medzitým si pripravte náplň. Tvaroh vyšľahajte spolu so smotanovým syrom do nadýchanej peny.
- Potom postupne zašľahávajte cukor, múku, vanilku a soľ.
- Zamiešajte a pridajte vajcia a vaječný žĺtok (jedno po druhom).
- Primiešajte šľahačku a dôkladne premiešajte.
- Pripravte si posýpku z rozdrvených sušienok, múky, cukru a maslo.
- Všetko zmiešajte dohromady a je hotovo.
- Jablká si olúpte a nakrájajte na ľubovoľné plátky, tie navrstvite na upečený korpus.
- Okraje formy ešte vymazajte maslom a na jablká nalejte krém.
- Na krém potom nadrobte posýpku.
- Takto dajte zapiecť do rúry ešte na ďalších 40-50 minút (akonáhle začne omrvinka zlátnuť).
- Múčnik potom nechajte 2 hodiny v rúre s pootvorenými dvierkami (dajte medzi ne napríklad varešku).