Jáhlové guličky Raffaello

Jáhlové guličky Raffaello

Zdravšia alternatíva k dobre známym kokosovým guličkám. Pusťte sa do tejto dobroty z pšenov a uvidíte, že ich od originálu vôbec nerozoznáte! Recept je jednoduchý, rýchly a iba z tých najzákladnejších surovín.

Čo budeme potrebovať

  1. 200 g pšeno (suchých a surových)
  2. 500 ml vody
  3. 40 ml ovocného koncentrátu bez cukru
  4. 100 g hrozienok
  5. 100 g strúhaného kokosu
  6. Štipka soli

Postup

  1. Hrozienka rozmixujeme tyčovým mixérom v 150 mililitroch vody
  2. Jáhly prepláchneme v studenej vode, privedieme do varu so zvyšnou vodou, ovocným koncentrátom, rozmixovanými hrozienkami a soľou
  3. Jáhlovú zmes varíme na miernu teplotu 20-30 minút, kým sa voda nevsiakne a nevyvarí
  4. Medzitým si nasucho opečieme strúhaný kokos
  5. Do uvarených pšenov pridáme polovicu praženého kokosu, dobre premiešame a necháme vychladnúť na izbovú teplotu
  6. Mokrými rukami tvoríme guličky z pšenov
  7. Guľôčky obalíme v druhej polovici praženého kokosu
  8. Guličky necháme vychladnúť a uložíme ich na chladné miesto
  9. Pokiaľ preferujeme sladšie guličky, použite viac ovocného koncentrátu alebo viac hrozienok
  10. Pokiaľ je zmes príliš vodová, pridáme strúhaný kokos

Namiesto hrozienok je možné použiť sušené marhule alebo sušené slivky. Namiesto strúhaného kokosu je možné na obalenie použiť mleté pražené orechy alebo sezamové semienka.

Dokonalé nepečené guličky plné pšenov a kokosu.
Zdroj: bakeplaysmile.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.