Vegánske guličky z pšenice sú chrumkavé zvonku a lahodne mäkké vo vnútri. Tento recept je plný aromatického korenia, ako je paprika, kurkuma a chilli. Super zdravá desiata, ktorá je pripravená bez vyprážania, len v teplovzdušnej rúre.
Čo budeme potrebovať
- 175 g pšeno
- 480 ml vývaru
- Lyžica mletej červenej papriky
- Lyžička kurkumy
- Lyžička chilli pasty
- Lyžica mletého koriandra
- 25 g polohrubej múky
- Lyžica ľanových semienok
Postup
- Vo veľkom hrnci si pripravíme zeleninový vývar
- Do vývaru pridáme pšeno a privedieme ich do varu
- Jáhly varíme asi 10 minút
- Po 10 minútach zložíme hrniec s pšeno z platne a necháme ich ešte 10 minút stáť s pokrievkou mimo platne
- Medzitým zmiešame 1 lyžicu mletého ľanového semienka s 3 lyžicami vody
- Dobre spolu prešľaháme vidličkou a dáme bokom
- Akonáhle pšeno absorbujú všetku vodu, pridáme múku a zmes ľanových semienok, papriku, kurkumu, chilli pastu, koriander a podľa chuti soľ a korenie
- Dobre premiešame a odstavíme nabok, kým zmes úplne nevychladne
- Zapneme si rúru na 200 stupňov v režime horúceho vzduchu
- Potom rukami z pšeno zmesi vytvarujeme guľu
- Guľôčku umiestnime na plech vyložený papierom na pečenie a postup opakujeme aj so zvyšným cestom
- Umiestnime guličky do rúry
- A pečieme ich po dobu 10 minút
- Jáhlové knedličky podávame s dipom a šalátom podľa vlastného výberu (pozrite sa do sekcie TIP a vyberte si jeden z lahodných receptov na šalát, ktorý sa ku knedličkám z pšenov perfektne hodí)
Ihlové knedličky môžete pridať napríklad k tomuto jednoduchému jarnému šalátku z reďkoviek alebo nimi nahradiť mäso v týchto lahodných receptoch na bunbo nam bo šaláty s ryžovými rezancami .