Jáhlové placky s batátmi alebo tekvicou

Jáhlové placky s batátmi alebo tekvicou

Máte chuť na nadýchané placky s pšeničkami? Sú zdravé a chutné.

INGREDIENCIA

  • ½ hrnčeka pšeničnej múky
  • 1 hrnček špaldovej alebo bezlepkovej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 lyžička škorice
  • ¼ lyžičky muškátového orieška
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžička jablčného octu
  • 1 a ¼ až 1 a ½ sójového alebo mandľového mlieka
  • 1 lyžica oleja
  • 1 stredne veľký batát alebo rovnaké množstvo tekvice

POSTUP

  • Batát alebo tekvicu si uvaríme v pare alebo upečieme v rúre domäkka a roztlačíme na kašu.
  • Múky si zmiešame so soľou, škoricou, cukrom, kypriacim práškom a muškátovým orieškom.
  • V inej mise si zmiešame jablkový ocot s mliekom a pridáme pyré.
  • Následne k tekutým ingredienciám pridajte suché a dôkladne zmiešajte.
  • Pokiaľ je cesto veľmi husté, pridajte ešte mlieko.
  • Na rozpálenú panvicu nalejeme časť cesta a necháme smažiť asi 2 minúty.
  • Potom placku otočíme a smažíme opäť 2 minúty.
Palacinky s pšeno a tekvicou naukladané na tanieriku a zaliate maslom.
www.preppykitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.