Hľadáte zdravé recepty? Jáhly na slano vás môžu milo prekvapiť.
INGREDIENCIA
- 1 lyžica olivového oleja
- 1–2 lyžice masla
- 1 šalotka
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 a ¼ hrnčeka nakrájaných šampiňónov
- 1 hrnček lúpaných pšenov
- 2–3 hrnčeky zeleninového vývaru
- ¼ hrnčeka bieleho vína alebo lyžicu vínneho octu
- ¼ hrnčeka strúhaného parmezánu alebo iného obľúbeného syra
- 1 hrnček čerstvého špenátu
- soľ
- korenie
- na servírovanie čerstvá petržlenová vňať
POSTUP
- Na oleji si orestujeme šalotku, pridáme prelisovaný cesnak a šampiňóny.
- Pridáme vínny ocot alebo víno a varíme 5 minút.
- Potom pridáme pšeno a necháme 2 minúty variť.
- Prilejeme vývar, prikryjeme pokrievkou a varíme do zmäknutia.
- Nakoniec pridáme špenátové listy, syr a premiešame.
- Podávame ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.