Výborné recepty z pšenov na jednom mieste. Ako ich pripraviť najlepšie?

Jáhly sú významnou surovinou vzniknutou po olúpaní prosa.

Poznáte ich? Sú veľmi zdravé av kuchyni majú univerzálne využitie.

Aj preto sme pre vás pripravili 6 výborných receptov z pšenov.

Budete prekvapení, ako skvele môžu chutiť!

Ako uvariť pšeno

Napriek tomu, že sú pšeno úplne univerzálnou surovinou, ktorú používali aj naši predkovia, v posledných rokoch sa z našich jedálnych lístkov vytratila. Pritom sú veľmi zdravé. Pomáhajú bojovať s únavou, proti depresiám a anémii.

Ako ale uvariť pšeno tak, aby nebolo horké? Pred tým, než ich dáte variť do vody ich jednoducho sparte v sitku horúcou vodou. Potom ich ešte len dajte variť do vody s trochou soli a oleja na 15 minút. Vytvoríte tak základ pre všetky pokrmy, napríklad dezerty, knedle, polievky, šaláty, fašírky, rizoto a ďalšie dobroty.

Ďalšie zaujímavosti o pšeno

Jáhly sú spojené so zdravým stravovaním. Nachádzajú v kuchyni široké využitie a sú zložkou rôznych tradičných pokrmov, napríklad pšeno.

Sú navyše prirodzene bezlepkovou potravinou a sú teda vhodné aj pre osoby trpiace celiakiou .

Ak máte radi pokrmy z obilnín, určite sa inšpirujte napríklad našimi receptami na kuskus .

Do komentárov napíšte, ako sa vám podarilo naše zdravé recepty z pšenov.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.