Jáhly sú významnou surovinou vzniknutou po olúpaní prosa.
Poznáte ich? Sú veľmi zdravé av kuchyni majú univerzálne využitie.
Aj preto sme pre vás pripravili 6 výborných receptov z pšenov.
Budete prekvapení, ako skvele môžu chutiť!
Naše recepty
Ako uvariť pšeno
Napriek tomu, že sú pšeno úplne univerzálnou surovinou, ktorú používali aj naši predkovia, v posledných rokoch sa z našich jedálnych lístkov vytratila. Pritom sú veľmi zdravé. Pomáhajú bojovať s únavou, proti depresiám a anémii.
Ako ale uvariť pšeno tak, aby nebolo horké? Pred tým, než ich dáte variť do vody ich jednoducho sparte v sitku horúcou vodou. Potom ich ešte len dajte variť do vody s trochou soli a oleja na 15 minút. Vytvoríte tak základ pre všetky pokrmy, napríklad dezerty, knedle, polievky, šaláty, fašírky, rizoto a ďalšie dobroty.
Ďalšie zaujímavosti o pšeno
Jáhly sú spojené so zdravým stravovaním. Nachádzajú v kuchyni široké využitie a sú zložkou rôznych tradičných pokrmov, napríklad pšeno.
Sú navyše prirodzene bezlepkovou potravinou a sú teda vhodné aj pre osoby trpiace celiakiou .
Ak máte radi pokrmy z obilnín, určite sa inšpirujte napríklad našimi receptami na kuskus .
Do komentárov napíšte, ako sa vám podarilo naše zdravé recepty z pšenov.