Jahňací chrbát na červenom víne

Jahňací chrbát na červenom víne

Dusené jahňacie na červenom víne je obľúbenou pochúťkou, ktorá je navyše neuveriteľne jednoduchá na prípravu. Neveríte? Tak poďte variť!

INGREDIENCIA

  • 750 g jahňacieho chrbta
  • 50 g masla
  • 500 ml vývaru
  • 300 ml červeného vína
  • 4 lyžice paradajkového pretlaku
  • 6 guličiek nového korenia a čierneho korenia
  • 3 bobkové listy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 cibuľa
  • mleté korenie a soľ
  • vetvička rozmarínu

POSTUP

  • Na masle restujeme hrubo pokrájanú cibuľu dozlatista.
  • Mäso očistíme, osolíme, okoreníme.
  • Na cibuľke necháme zatiahnuť zo všetkých strán
  • Mäso dáme bokom a pridáme na drobno nakrájaný cesnak, všetko korenie a ľahko zarestujeme.
  • Pridáme pretlak a ešte chvíľku restujeme, podlejeme vínom, to necháme odpariť.
  • Pridáme vývar, odvaríme prípečky, vrátime mäso, prikryjeme pokrievkou av rúre vyhriatej na 180-200 ° C pečieme cca 20 min.
  • Potom pokrievku odkryjeme a ešte cca 30 min dopekáme na farbu.
  • Mäkké mäso vyberieme, nakrájame na plátky a udržujeme v teple.
  • Šťavu prepasírujeme a dochutíme.
Mäso z jahňacieho servírované na tanieri s omáčkou, zemiakovou kašou a fazuľkami.
www.foodtolove.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.