Jahňacie mäso a huby dusené s červeným vínom, cesnakom a hovädzím vývarom sú neodolateľnou kombináciou, ktorá má takú krásnu hlbokú chuť, že vás jednoducho oslní!
INGREDIENCIA
- 300 g celozrnných cestovín pappardelle
- 1 lyžica olivového oleja
- 350 g vykosteného jahňacieho chrbta, orezaného a nakrájaného hona cca centimeter silnej medailónky
- 1/4 lyžičky každej morskej soli a čerstvo mletého čierneho korenia
- 350 g rôznych druhov húb (napríklad líšky, shiitake a šampiňóny), nahrubo nasekaných
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 šálky hovädzieho vývaru
- 1/2 šálky suchého červeného vína
- 8 sušených paradajok, nakrájaných na tenké plátky
- 2 lyžice nasekaného čerstvého rozmarínu
POSTUP
- Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote rozohrejeme olej.
- Jahňacie ochutíme soľou a korením.
- Mäso dáme na panvicu a opekáme, kým z oboch strán nezhnedne, asi 5 až 7 minút pre medium-rare alebo 7-9 minút pre medium. (V prípade potreby pracujeme po dávkach.)
- Jahňacie mäso preložíme na tanier a prikryjeme, aby zostalo teplé.
- Znížime teplotu na strednú, pridáme huby a restujeme za častého miešania, kým nezhnednú, asi 7 až 10 minút.
- Pridáme cesnak a restujeme za stáleho miešania, kým nebude voňavý, 30 sekúnd.
- Prilejeme vývar a víno a zoškrabneme opečené kúsky z dna panvice.
- Privedieme do varu a varíme, kým sa tekutina nezredukuje o jednu tretinu, asi 3 minúty.
- Na panvicu pridáme cestoviny.
- Prikryjeme a varíme za občasného miešania, kým cestoviny nie sú al dente, 4 až 5 minút.
- Do panvice vrátime jahňacie mäso a všetku nahromadenú šťavu a prehrejeme, asi 1 minútu.
- Pridáme paradajky a rozmarín a premiešame.
- Dobrú chuť!
Ako na výber tej správnej rúry pre vstavanie ? Inšpirujte sa naším testom!