Rozmarín sa k jahňaciemu mäsu skvele hodí, preto pre vás máme aj nasledujúci recept. Mäso pečené so slaninkou, cibuľou, cesnakom a rozmarínom poteší vaše chuťové bunky a užije si ho celá vaša rodina!
INGREDIENCIA
- 1 kg jahňacej kotlety
- 3 lyžice oleja
- 150 g slaniny
- 500 ml vývaru
- 1 ks veľké cibule
- 1 zväzok rozmarínu
- 1 palica cesnaku
- soľ a korenie
POSTUP
- Slaninu nakrájame na kocky a nasypeme dno pekáča.
- Pridáme olúpanú, nahrubo nakrájanú cibuľu.
- Mäso potrieme časťou cesnaku rozotreného so soľou.
- Vložíme očistené mäso, nakrájané na jednotlivé kotlety.
- Kotlety predtým sprudka zatiahneme po oboch stranách na panvici (asi 2 minúty z každej strany).
- Zvyšný cesnak rozložíme okolo mäsa, pridajte vetvičky rozmarínu, všetko ešte trochu osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom.
- Pekáčik zakryjeme, vložíme do rúry vyhriatej na 140 ° C a pečte 40 minút.
- Hotové mäso vyberieme a udržujeme v teple.
- Šťavu v pekáčiku prudko zvaríme a zredukujeme na polovicu.
- Kotlety a podávajte preliate šťavou s bramorovou kašou, avokádovým šalátom.