Jahňacie kotlety s citrónom a cesnakom

Jahňacie kotlety s citrónom a cesnakom

Jahňacie kotletky marinované v zmesi cesnaku, korenia a petržlenovej vňate, pečené do mäkka, sú krásne šťavnaté a nemusíte sa hanbiť ich servírovať ani tým náročnejším hosťom.

INGREDIENCIA

  • 8 jahňacích kotletiek
  • 1 citrón
  • 5 strúčikov cesnaku
  • soľ, korenie
  • rozmarín
  • petržlenová vňať
  • 2 lyžice masla

POSTUP

  • Jahňacie po oboch stranách potrieme rozpoleným citrónom.
  • Cesnak, korenie a sekanú petržlenovú vňať premiešame a zmesou potrieme kotlety.
  • Necháme v chladničke uležať cez noc.
  • Rúru predhrejeme na 220 ºC.
  • Kotlety dáme do vymasteného pekáča.
  • Asi štyri minúty sprudka zapečieme, potom znížime teplotu na 180 stupňov, odkryjeme a pečieme 5 minút.
  • Nakoniec stiahneme teplotu na 140 º C a dopečieme 15 minút.
  • Servírujeme so zemiakovou kašou.
Kotlety z jahňacieho, marinované v zmesi cesnaku, korenia a petržlenovej vňate, pečené do mäkka, servírované na tanieri s plátkami citróna, rozmarínom a vidličkou.
www.thelemonbowl.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.