Jahňacie kotletky marinované v zmesi cesnaku, korenia a petržlenovej vňate, pečené do mäkka, sú krásne šťavnaté a nemusíte sa hanbiť ich servírovať ani tým náročnejším hosťom.
INGREDIENCIA
- 8 jahňacích kotletiek
- 1 citrón
- 5 strúčikov cesnaku
- soľ, korenie
- rozmarín
- petržlenová vňať
- 2 lyžice masla
POSTUP
- Jahňacie po oboch stranách potrieme rozpoleným citrónom.
- Cesnak, korenie a sekanú petržlenovú vňať premiešame a zmesou potrieme kotlety.
- Necháme v chladničke uležať cez noc.
- Rúru predhrejeme na 220 ºC.
- Kotlety dáme do vymasteného pekáča.
- Asi štyri minúty sprudka zapečieme, potom znížime teplotu na 180 stupňov, odkryjeme a pečieme 5 minút.
- Nakoniec stiahneme teplotu na 140 º C a dopečieme 15 minút.
- Servírujeme so zemiakovou kašou.