Najlepšie však chutí ajvar s mäsom. Niet pochýb o tom, že sa táto omáčka najlepšie hodí k mäsitým pokrmom, najmä k jahňaciemu mäsu. Preto tento recept musíte vyskúšať aj u vás doma!
Čo budeme potrebovať
- 300 g jahňacieho stehna (nakrájané na kocky)
- 200 g bielych fazule (z konzervy)
- 100 g zelených fazuliek
- 20 g petržlenu
- Strúčik cesnaku
- Cuketa
- Cibuľa
- 20 gramov masla
- Soľ
- Korenie
- Ajvar ((vyberte si z receptov uvedených vyššie)
Postup
- Vo veľkej nepriľnavej panvici rozohrejeme olej na vysokú teplotu
- Pridajte jahňacie mäso a opekáme asi 4 až 5 minút z každej strany, kým nie je prepečené
- Vyberieme ho z panvice a preložíme ho do misy, ktorú prikryjeme, aby mäso zostalo teplé
- Medzitým rozohrejeme na vysokú teplotu olej v panvici
- Pridáme cibuľu a zvyšný cesnak
- Varíme a miešame asi 1 minútu
- Vhodíme fazuľu a varíme ďalšie 2 minúty
- Pridáme cuketu a maslo
- Pokračujeme vo varení asi 2 minúty, potom pridáme ajvar a všetko necháme spoločne prevariť
- Jahňacie mäso podávame s cuketovou zmesou, ozdobené petržlenovou vňaťou