Jahňacie obličky s bielym vínom a cibuľou

Jahňacie obličky s bielym vínom a cibuľou

Toto vynikajúce ľahké jedlo je jednoduché a navyše lacné. Jahňacie obličky restované na bielom víne, masle, cesnaku a cibuli vytvárajú bohatý a delikátny pokrm, ktorý vás presvedčí o tom, že aj vnútornosti môžu byť lahôdkou.

Ingrediencie

  • 200 g jahňacích obličiek
  • 80 ml bieleho vína
  • 30 g masla
  • 2 veľké cibule, nakrájané nadrobno
  • 1/2 lyžičky čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • toast, na podávanie

Postup

  1. Odstráňte z obličiek všetky membrány a rozkrojte ich pozdĺžne napoly.
  2. Malým ostrým nožom odstráňte tvrdé jadro a vyhoďte.
  3. Vložte do misy, zalejte vriacou vodou a nechajte 5 minút lúhovať.
  4. Sceďte, vráťte do misy a zalejte bielym vínom.
  5. Nechajte marinovať aspoň 1 hodinu.
  6. Vo veľkom hrnci rozohrejte maslo a cibuľu na miernom ohni as pokrievkou cibuľu opekajte 10 minút, kým nezmäkne, ale nezhnedne.
  7. Ľadvinky vyberte z marinády, tekutinu si ponechajte a nakrájajte na kúsky veľkosti sústa.
  8. Ľadvinky pridajte k cibuli s troškou marinády.
  9. 20 minút zľahka varte a občas do hrnca pridajte trochu marinády.
  10. Posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s ľahko opečeným toastovým chlebom.
Jahňacie vnútornosti servírované na plátku chleba na tanieri s vidličkou.
www.realfood.tesco.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.